Print this page

Kvôli kauze otázky premiérovi o sexuálnej orientácii končí v Plus 7 dní aj druhá šéfka Foto: FB P. Pellegrini

Po šéfredaktorke, redaktorovi, končí v Plus 7 dní kvôli veľkému predvolebnému rozhovoru s premiérom Petrom Pellegrinim aj zástupkyňa šéfredaktorky a dlhoročná redaktorka týždenníka Jana Šimíčková.

Pred voľbami dala šéfredaktorka Plus 7 dní Katarína Šelestiaková výpoveď. Dôvodom bola cenzúra rozhovoru s premiérom, ktorý urobil redaktor Pavel Knapko a premiéra sa nepriamo opýtal na jeho sexuálnu orientáciu. Pár dní na to musel redaktor Pavel Knapko, ktorý rozhovor s premiérom robil a a za otázkou si stojí, z týždenníka odísť.

Dnes v redakcii podľa informácií Omediach.com skončila aj zástupkyňa šéfredaktorky a šéfka domáceho oddelenia Jana Šimičková. S vydavateľstvom Penty - News and Media Holding - sa dohodla na ukončení pracovného pomeru. Podľa našich informácií dôvodom jej odchodu je tiež spomínaná kauza.

Premiér na otázku odpovedal - že nie je gej - a v redakcii sa po širšej debate rozhodli, že rozhovor zverejnia. Za to, aby rozhovor s otázkou vyšiel, bola šéfredaktorka Šelestiaková aj zástupkyňa Šimíčková. Z vedenia vydavateľstva, ktoré patrí finančnej skupine Penta, prišlo rozhodnutie otázku s odpoveďou v rozhovore nespomenúť. Rozhovor s Pellegrinim v časopise vyšiel, problémová otázka o jeho sexuálnej orientácii tam chýbala, čo vyvolalo medzi mnohými členmi redakcie pobúrenie a obvinenia z cenzúry. Za to, aby rozhovor nevyšiel, loboval Juraj Puchý, ktorý poskytuje právne poradenstvo Jozefovi Brhelovi. 

Podrobnosti: Šéfredaktorka Plus 7 dní dala výpoveď. Problémom bola citlivá otázka premiérovi a zásah zhora

„Líder strany, ktorá prostredníctvom čelných predstaviteľov bojuje proti LGBT a do omieľania otvára marginálne hodnotové otázky, zjavne sa vymedzujúc vo vzťahu k sexuálnym menšinám, by mal zvládnuť otázky týkajúce sa jeho orientácie. Ak nie je na konfrontáciu s takouto otázkou pripravený a následne prepadne panike, je to len dôkaz, že sme trafili klinec po hlavičke a máme v talóne ďalší skvelý rozhovor,“ napísala v poslednom komentári Šelestiaková.

Pokúšame sa získať stanovisko Šimíčkovej aj vedenia vydavateľstva.