Print this page

Kuffovci podávajú trestné oznámenie na SME za vulgarizmus, Cynická obluda reaguje Foto: Facebook Cynická obluda

Strana Aliancia za Slovensko, ktorej zástupcovia sa dostali na kandidátke ĽSNS do parlamentu, je pobúrená karikatúrou Cynickej obludy, na ktorú odkazoval portál denníka SME.

 „Dnes denník SME uviedol na adresu Štefana Kuffu, že je to "tupý kokot." Zajtra ideme podať trestné oznámenie, budeme požadovať nemajetkovú ujmu a vysúdené peniaze rozdáme chudobným,“ oznámila Aliancia, ktorá presadzuje názory kňaza Mariána Kuffu a v parlamente ju zastupujú jeho Štefan Kuffa a Filip Kuffa.

Cynická obluda, za ktorou je Rado Ondřejíček, vychádza ako blog. V minulosti na jeho karikatúry odkazoval Denník N, minulý rok sa Cynická obluda vrátila k SME. Na jej karikatúry odkazuje SME zo svojej titulnej strany na webe.

V stredu odkazoval aj na karikatúru s fotkou Štefana Kuffu a nasledujúcim textom: „Fašistický poslanec Kuffa v parlamente navrhol, aby sme boli ako Poliaci a nerušili verejné omše, lebo vraj nás len istá pani Mária zachráni. A teda, za normálnych okolností je tento tupý kokot (vhodnejší výraz skrátka nie je) na smiech a ja sa rád na ňom priživím, ale toto je normálne návrh s cieľom pozabíjať čo najviac ľudí.“

Karikatúry a vtipy Cynickej obludy urazili už viacerých, napríklad niekdajšieho predsedu parlamentu Andreja Danka.

Podrobnosti:  Danko: Keď mi napíše Denník N, že som K.O..., tak to je trochu silná káva

"Neuviedol to denník Sme, ani to nevyšlo v novinách. Je to len na Cynickej oblude, čiže názor jedného bežného občana na jeho vlastnom blogu," reagoval na Alianciu Ondřejíček na facebooku.

„Ale hej, tušil som to, že toto je vtip aj s popisom, ktorý som mal dať len do appky, lebo tam pobavia tých, čo o to stoja a ostatných to netrápi. Ale dal som ho verejne, lebo sa mi zdalo spoločenský prospešné na toho nebezpečného poslanca upozorniť,“ dodal. "Avšak je to pekná dilema: možno človeka, čo navrhuje, aby sa v čase epidémie, ktorú preukázateľne zhoršujú verejné zhromaždenia, konalo ešte viac takých zhromaždení a teda sa vedome snaží zhoršiť epidemiologickú situáciu a v konečnom dôsledku spôsobiť masívne ekonomické škody a smrť mnohým ľuďom, nazvať “tupým kokotom”? Lebo mne sa tak občiansky zdá, že hej. Že je to veľmi mierna reakcia v porovnaní s tým, čo by bolo keby on svoj návrh presadil. Ale môžem sa mýliť," napísal autor Cynickej obludy, ktorý následne v texte na SME Pozor, Kuffa ohrozuje verejné zdravie  vysvetlil, ako to myslel.

Do parlamentu sa na kandidátke ĽSNS dostali traja zástupcovia tejto strany: predseda Tomáš Taraba a Štefan Kuffa a Filip Kuffa.