Print this page

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan sa dištancovali od chystanej knihy, ktorá má poodhaliť okolnosti ich odchodu z kráľovskej rodiny. Informovala o tom agentúra Reuters. Ako pár uviedol vo svojom vyhlásení, v súvislosti s biografiou s nimi nikto nehovoril a vojvoda ani vojvodkyňa zo Sussexu sa na jej písaní nijako nepodieľali.

Harry s Meghan začiatkom tohto roka zaskočili britskú aj svetovú verejnosť oznámením, že sa vzdajú svojich oficiálnych povinností v rámci britskej kráľovskej rodiny i peňazí z verejných zdrojov a budú sa snažiť o finančnú nezávislosť.

Za svoj domov si namiesto Spojeného kráľovstva vybrali Severnú Ameriku. Manželský pár je teraz so svojím ročným synčekom Archiem v Kalifornii, kde Meghan vyrastala a kde žije jej matka. Kráľovské povinnosti im skončili 31. marca. Odvtedy mali v pláne venovať sa rodine a rozvoju svojich charitatívnych organizácií.

Kniha s názvom Finding Freedom (Hľadanie slobody) by mala vyjsť v auguste. Očakáva sa, že opíše, ako vyzeral život páru vnútri kráľovskej rodiny a akými frustráciami Harry a Meghan kvôli tomuto spolužitiu, ale aj kvôli útokom zo strany tlače, trpeli.

Odporúčame aj: Princ Harry a Meghan ohlásili bojkot britských bulvárnych médií

"Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu neposkytli žiadny rozhovor a nijako k vytváraniu knihy Finding Freedom neprispeli," uviedol hovorca páru vo vyhlásení. "Kniha je založená na vlastných dojmoch autorov a na ich vlastnom nezávislom spravodajstve," stojí ďalej vo vyhlásení.

Britský denník The Daily Telegraph napísal, že biografia prinesie detaily ohľadom života Harryho a Meghan a ich pocitu, že ich kráľovský palác dostatočne nepodporoval. Autormi knihy sú Carolyn Durandová a Omid Scobie, dvaja novinári, ktorí sa špecializujú na kráľovskú rodinu. Denník The Times zase citoval úryvky z knihy, ktoré naznačovali boje medzi jednotlivými členmi kráľovskej rodiny. Harry sa údajne domnieval, že niektorí jeho príbuzní nemajú Meghan radi. Iní členovia kráľovskej rodiny mali zase pocit, že je potrebné určitým spôsobom "potlačiť" popularitu páru. Ako napísala britská BBC, v knihe sa tiež píše o tom, že princ Harry takmer nekomunikoval so svojim bratom Williamom a jeho rodinou.

Harry a Meghan Markleová, bývalá americká herečka, sa vzali v máji 2018 na kráľovskom hrade Windsor. Počas hodinu trvajúceho obradu ich za prítomnosti 600 hostí z radov kráľovskej rodiny aj celebrít zosobášil arcibiskup z Canterbury. Onedlho na to manželia oznámili, že je vojvodkyňa tehotná. Meghan si po Harryho boku vybudovala imidž módnej ikony a kráľovský pár sa čoskoro stal jedným z najsledovanejších na svete.