Print this page

PEREX končí. Novým vydavateľom Pravdy je spoločnosť OUR MEDIA SR Zdroj: Pravda

Spoločnosť P E R E X, vydavateľ denníka Pravda a prevádzkovateľ spravodajského portálu Pravda.sk, sa začiatkom apríla zlúči so spoločnosťou OUR MEDIA SR. Zlúčenie spoločností je dlhodobo plánované a prísť by k nemu malo k 1. 4. 2021, informuje vydavateľ v tlačovej správe.

 

OUR MEDIA SR kúpila spoločnosť P E R E X v roku 2018 od českej spoločnosti Florena. Predtým patrilo vydavateľstvo do britskej mediálnej skupiny Northcliffe International Ltd., ktorá vydávala aj Daily Mail.

"Dňom účinnosti zlúčenia spoločnosť P E R E X zanikne, pričom univerzálnym právnym nástupcom všetkých práv a povinností spoločnosti P E R E X sa stane spoločnosť OUR MEDIA SR. Denník Pravda aj spravodajský portál Pravda.sk tak budú patriť priamo pod mediálny dom OUR MEDIA SR. Jeho stopercentným vlastníkom je spoločnosť SYNOT INVEST LIMITED, ktorej majiteľom je český podnikateľ Ivo Valenta.  

Za spoločnosť OUR MEDIA SR budú naďalej konať Ján Svoboda, predseda predstavenstva, ktorý zastrešuje aktivity Valentu v oblasti médií a cestovného ruchu na Slovensku a Ladislav Ollé, člen predstavenstva, ktorý zároveň zastáva aj funkciu obchodného riaditeľa. Na pozícii šéfredaktora ostáva Jakub Prokeš.

V januári bol podľa auditu tlače ABC SR priemerný denný predaný náklad denníka Pravdy 23 224 ks. Za posledný mesiac február mala pravda.sk viac ako 2,3 milióna užívateľov. Súčasťou webu sú aj stránky Varecha.sk a stránka Auto.Pravda.sk.

"Zlúčenie uvedených spoločností nebude mať žiadny dosah na zmluvné ani iné vzťahy založené pôvodne so spoločnosťou P E R E X," píše spoločnosť v tlačovej správe.