Print this page

Bývalá šéfredaktorka Plus 7 dní sa opäť vrátila do Hospodárskych novín Ilustr. reprofoto HN

Bývalá šéfredaktorka Plus 7 dní Katarína Šelestiaková je opäť v Hospodárskych novinách. Medzi Hospodárskymi novinami a týždenníkom Plus 7 dní už "prebehuje" niekoľko rokov.

Do Hospodárskych novín sa vrátila v poradí už tretíkrát. „Prvý deň v práci. Vraví sa, že dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš. Dnes práve tretíkrát začínam v Hospodárskych novinách. Ďakujem za dôveru šéfredaktorke Marcele Šimkovej a veľmi sa teším na spoluprácu so staronovými kolegami. Obzvlášť s Jankou Šimíčkovou, s ktorou, verím, potiahneme množstvo investigatívnych káuz,“ napísala Šelestiaková na facebooku.

Katarína Šelestiaková je v Hospodárskych novinách novou šéfkou analytického oddelenia, povedal pre Omediach.com Vladimír Mužík.

Šelestiaková a jej niekdajšia zástupkyňa v Plus 7 dní Jana Šimíčková odišli z týždenníka po kauze otázky vtedajšiemu premiérovi Petrovi Pellegrinimu o sexuálnej orientácii.

Odporúčame aj: V Plus 7 dní a Hospodárskych novinách sa vymenili redaktori

Dôvodom odchodu bola cenzúra rozhovoru s premiérom, ktorý urobil redaktor Pavel Knapko a premiéra sa nepriamo opýtal na jeho sexuálnu orientáciu. Pár dní na to musel redaktor Pavel Knapko, ktorý rozhovor s premiérom robil a a za otázkou si stojí, z týždenníka odísť. Šelestiaková dala výpoveď a dôvodom odchodu Šimíčkovej bola tiež spomínaná kauza.