Print this page

Vyhrážkami Zuzane Baťovej a jej rodine sa už zaoberá generálna prokuratúra Foto: ŠUKL

Generálna prokuratúra Slovenskej republiky sa zaoberá výhražnými správami, adresovanými riaditeľke Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv a jej rodine, informuje generálna prokuratúra.

Krátko na to, ako Igor Matovič na tlačovej besede spochybnil Štátny ústav na kontrolu liečiv a vedcov zo SAV v súvislosti s kauzou Sputnik, šéfka ŠUKL Zuzana Baťová dostala na služobný mail vulgárnu správu, s vyhrážkami smrti jej a jej rodine. Na vyhrážky upozornil na facebooku a twitteri Rado Baťo:

 
"Prokurátorka generálnej prokuratúry SR Barbora Hubertová, ktorá je poverená vedením oddelenia násilnej a všeobecnej kriminality, dnešného dňa uložila Krajskej prokuratúre Bratislava zabezpečiť v trestnom konaní dôsledné preverenie obsahu medializovaných správ, adresovaných riaditeľke ŠÚKL," oznámila GP. V uvedenej veci sa bude konať ako o podozrení z trestného činu nebezpečného vyhrážania podľa § 360 Trestného zákona. V trestnom konaní bude vykonávať dohľad Generálna prokuratúra SR.

Odporúčame aj: Šéfka ŠÚKL sa ospravedlnila za urážlivý status Matoviča, Slovensko má však ďalšiu blamáž

 V reakcii na tlačovú besedu sa ozvali osobností, ktoré sa postavili za odborníkov a vedcov a zverejnili výzvu, v ktorej odsudzujú spôsoby Matoviča. "Spôsob komunikácie ministra financií, Igora Matoviča považujeme za neakceptovateľný, pretože zavádza verejnosť a vytvára z vedeckej obce a slovenských inštitúcií vinníkov, či dokonca nepriateľov." Zároveň vyzývajú premiéra Eduarda Hegera, aby odsúdil nenávistné prejavy a inicioval prešetrenie vyhrážok, ktoré obdržala šéfka ŠUKL a ďalší pracovníci po vyjadreniach Matoviča.