Print this page

Britney Spearsová uzavrela zmluvu za rekordnú sumu na vydanie svojich pamätí Reprofoto: youtube BritneySpearsVEVO

Americká speváčka Britney Spearsová uzavrela zmluvu na vydanie svojich pamätí s nakladateľstvom Simon & Schuster v odhadovanej hodnote 15 miliónov dolárov. To z nej robí jednu z najväčších dohôd svojho druhu v USA, informovali americké médiá s odkazom na vyjadrenie zdrojov blízkych speváčke. Spearsová sa dostala opäť do záujmu médií vlani, keď súd na jej žiadosť po 14 rokoch ukončil jej opatrovníctvo schválené pôvodne kvôli speváčkiným psychickým ťažkostiam.

Hoci Spearsová ani nakladateľstvo Simon & Schuster nezverejnili detaily zmluvy, ide podľa zdrojov serverov Variety a Page Six o "rekordnú" sumu, ktorú prekonáva len dohoda na niekoľko kníh, ktorú uzavreli bývalý prezident USA Barack Obama a jeho manželka Michelle s nakladateľstvom Penguin Random House. Obamovi podľa médií vtedy dostali za práva na svoje dielo asi 65 miliónov dolárov.

Podľa webu Page Six sa o možnosť vydať pamäte Spearsovej uchádzalo niekoľko veľkých vydavateľstiev, s najvyššou ponukou ale nakoniec prišiel práve Simon & Schuster.

Speváčka bude v knihe popisovať svoj vzostup k sláve na konci 90. rokov minulého storočia, pokračovanie svojej hudobnej kariéry i vzťahy so svojou rodinou.

Spearsová vlani pred súdom v prvom verejnom vystúpení po mnohých rokoch kritizovala svojho otca Jamieho Spearsa, ktorý podľa nej zneužíval opatrovníctvo a nútil ju vystupovať proti jej vôli, brať lítium a nedovolil jej sa vydať za priateľa Sama Asghariho a mať s ním deti. O nespokojnosti Spearsovej s usporiadaním vecí sa dlhodobo v médiách špekulovalo a na sociálnych sieťach sa zrodilo hnutie označované hashtagem #FreeBritney (osloboďte Britney).

Súd vlani v novembri opatrovníctvo Spearsovej zrušil, speváčka potom na sociálnych sieťach napísala, že sa jedná o najšťastnejší deň jej života.