Print this page

Marek Vagovič prestúpil do Postoja Foto: Aktuality.sk

"Po vyše šiestich rokoch de facto odchádzam z Aktualít, kde už budem moderovať len reláciu NA SCÉNE,“ napísal na facebooku novinár Marek Vagovič. V Postoji „budem externe písať bezpečnostné aj politické analýzy a robiť rozhovory,“ dodal.
Marek Vagovič prestupuje ku konzervatívnemu webu Postoj.sk, pre ktorý píše už aj jeho bývalý kolega z Aktualít Dag Daniš.

Vagovič avizuje, že bude zároveň vydávať knihy, píše triler a bude sa venovať aj vlastnej talk šou v bratislavskom Hoteli Kyjev s názvom Večer Mareka Vagoviča.

"Už dlhšie som rozmýšľal, že by som v oveľa väčšej miere písal aj vydával knihy. Nielen seba ako autora, ale aj iných, čo bolo vnímané ako potenciálny konflikt záujmov, keďže aj Ringier (vlastník portálu Aktuality.sk, pozn. red.) má vlastné vydavateľstvo. Musel som sa preto rozhodnúť, či zostanem naplno v Aktualitách, alebo pôjdem čiastočne vlastnou cestou," povedal v rozhovore pre Postoj.sk. "Podmienkou bolo vzdať sa relácie NA ROVINU, politických komentárov i šéfovania investigatívnemu tímu. Nebolo to ľahké rozhodovanie," dodal.

Postoj si vybral preto, lebo "novinársky aj ľudsky sú mi najbližší ľudia v Postoji. Nad touto voľbou som ani dlho nepremýšľal. S Martinom Hanusom, s Jozefom Majchrákom aj s ďalšími ľuďmi z Postoja máme spoločnú minulosť ešte z čias .týždňa. Zároveň oceňujem ich politické komentáre, analýzy a rozhovory, ktoré vychádzajú na Postoji."

Marek Vagovič začínal ako vnútropolitický redaktor v agentúre SITA, neskôr pracoval v redakciách Pravda, Domino fórum, SME, .týždeň a posledné roky v Aktualitách.