Print this page

Pravda bude mať nového šéfredaktora

Podľa informácií Omediach.com denník Pravda bude mať nové riadenie. Novým šéfredaktorom sa má stať bývalý šéfredaktor Plus 7 dní Ľuboš Kamenistý, ktorý v marci odišiel z vedenia Plus 7 dní aj z vydavateľstva News and Media Holding.

O zmene sa redakcia podľa našich informácií dozvedela na porade. O vyjadrenie sme vo štvrtok požiadali vydavateľstvo, zatiaľ nereagovalo. Kamenistý nám odpísal, že je na túre a že teraz nemôže reagovať.

Kamenistý bol predtým šéfredaktorom časopisu Život a titulov Život Krížovky, Auto Bild a Geo. Do News and Media Holding prišiel, keď toto vydavateľstvo Penty v roku 2018 získalo spomínané tituly od Ringier Axel Springer. Šéfredaktorom Plus 7 dní sa stal v roku 2020.

Foto: Plus 7 dníKamenistý prichádza na miesto po Jakubovi Prokešovi, ktorý bol šéfredaktorom od januára 2020. Prokeš podľa našich informácií ostáva vo vydavateľstve.

Jakub Prokeš v Pravde pracuje od roku 1996, z toho zhruba pätnásť rokov ako prvý zástupca šéfredaktora, resp. predtým ako zástupca šéfredaktora pre prílohy, výrobu a špeciálne projekty.
V denníku Pravda začínal na oddelení ekonomiky (1992), neskôr bol vedúcim prílohy Technické spektrum (IT, mobily, auto-moto, veda, medicína, príroda…), potom vedúcim odd. ekonomiky, vedúcim odd. príloh a výroby. Od roku 2004 bol zástupcom šéfredaktora.

Majiteľom vydavateľstva je spoločnosť OUR MEDIA SR. Tá patrí pod českú skupinu OUR MEDIA, ktorá vlastní české Parlamentnilisty.cz, slovenské parlamentnelisty.sk, Regionální televize CZ, televize Praha TV, televize TVS, TV Brno1.

V OUR MEDIA SR došlo k 25. januáru 2022 k zmene na poste predsedu predstavenstva.

Predseda predstavenstva Ján Svoboda sa stal riaditeľom TA3, a OUR MEDIA SR ho nahradil Michal Dvouletý, ktorý už predtým pôsobil vo vydavateľstve ako člen dozornej rady.

Aktualizácia 9. 5. 2022: Vydavateľstvo OUR MEDIA SR dnes potvrdilo zmeny.  V tlačovej správe oznámilo, že Jakub Prokeš končí vo funkcii šéfredaktora Pravdy a presúva sa do výkonného manažmentu na pozíciu riaditeľa pre stratégiu a rozvojové projekty. Na čelo Pravdy a ďalších mediálnych projektov vydavateľstva prichádza Kamenistý, ktorý sa od 1. júna oficiálne stane novým "šéfom multiplatformového obsahu v pozícii riaditeľ obsahu."