Print this page

Andrea Predajňová je späť v médiách - ako šéfredaktorka Reprofoto JOJ

Bývalá dlhoročná hovorkyňa Generálnej prokratúry SR Andrea Predajňová sa opäť vrátila do médií. Po krátkom pôsobení na základnej škole sa stala novou šéfredaktorkou týždenníka Katolíckych novín.

Týždenník Katolícke noviny vydáva Spolok svätého Vojtecha, od roku 2016 do roku 2020 bol šéfredaktorom kňaz Igor Hanko, potom noviny dlhšie nemali šéfredaktora. Aktuálne je v tiráži novín uvedená Predajňová ako šéfredaktorka, pričom pôsobí aj ako redaktorka.

Andrea Predajňová bola osem rokov hovorkyňou Generálnej prokuratúry SR. Z prokuratúry odišla spolu s Jaromírom Čižnárom. Po odchode z GP niekoľko mesiacov pracovala pre TA3 a krátko v roku 2021 bola v RTVS zaúčaná do pozície editorky relácie Správy a komentáre. Nakoniec sa v RTVS dlho neohriala. Začiatkom tohto roka jej vyšlo niekoľko článkov na Nitranoviny, napríklad promovala knihu poslancovi Smeru Jánovi Podmanickému. Posledný rok pôsobila ako učiteľka náboženstva a dejepisu na základnej škole v Rimavskej Sobote.

Od augusta je súčasťou redakcie Katolíckych novín. V minulosti pôsobila aj ako redaktorka Slovenskej televízie či šéfredaktorka Rádia Lumen.