Print this page

Nicholson: Zverejnením mojich telefonátov s Piťom ma chcú zdiskreditovať

Investigatívny novinár Tom Nicholson reaguje na dnes zverejnené nahrávky jeho osobných telefonátov s Piťom, známym z podsvetia.

 

 

Odkaz na anonymnú stránku s tromi nahrávkami prišiel do viacerých médií.  Tom Nicholson zverejnil na svojom verejnom profile na facebooku nasledujúcu reakciu:

„Dnešné zverejnenie troch telefonátov medzi mnou a Jurajom Ondrejčákom, a.k.a. Piťo, vnímam ako dobre organizovanú snahu zdiskreditovať ma. Keď som povedal pre medialne.sk 24. októbra (nie 24. septembra ako uvádza webstránka, kde sú odposluchy zverejnené), že nemám telefonáty s mafiánmi, tak som hovoril o tomto roku, pretože v čase, keď vznikol rozhovor, som sa domnieval, že odposluchy (telefonický rozhovor s editorom SME) vznikli za terajšej vlády. Teraz som však presvedčený, že všetky doteraz zverejnené rozhovory vznikli v novembri 2010. Keďže sa dlhodobo venujem tematike organizovaného zločinu a publikoval som niekoľko rozhovorov s mafiánmi a článkov o ich kauzách, tak je samozrejmé, že telefonické rozhovory spred niekoľkých rokov existujú. Ondrejčák bol pre mňa respondent ako hocikto iný, s ktorým som preberal rôzne jeho kauzy. O mafiánoch sa píše strašne veľa, ale málokto má s nimi osobnú skúsenosť a o to mi vždy šlo - poskytnúť autentický obraz a informácie z prvej ruky. Nikdy som nenapísal žiadny pozitívny článok na jeho osobu či na iného mafiána, práve naopak, vždy išlo o negatívne a kritické články, čo bol aj častý dôvod ich nepríjemných a vulgárnych telefonátov, ktoré sa žiaľ zverejnenia nedočkali. Webstránka, kde sú zavesené odposluchy môjho telefónu, bola evidentne profesionálne vytvorená. Domnievam sa, že ide o organizovanú snahu spochybniť moju prácu a aj mňa ako osobu. Napriek tomu, že ma desí, že môj telefón bol evidentne napichnutý a že odposluchy verejne kolujú, budem na každé spochybnenie mojej osoby reagovať v rámci blogu na sme.sk, nemám čo skrývať," napísal Nicholson.

Je to v poradí už druhá séria nahrávok telefonátov Nicholsona. O prvom informoval denník SME pred dvoma týždňami, keď denník SME mailom dostal nahrávku Nicholsonovho krátkeho telefonátu s bývalým kolegom o pracovných záležitostiach.

Odporúčame aj: Denníku SME prišla tajná nahrávka