Print this page

SME je iné. Pripomína, že sa máme dobre

Denník SME vychádza v utorok v neobvyklej forme. Na prvých stranách nebudú tradičné články o politike či dianí na Slovensku. Ale prvých osem strán bude venovaných jednej téme.

 

„V utorňajšom SME na ôsmich stranách nájdete 25 dôvodov, prečo sa máme na Slovensku dobre. Nie preto, aby sme sa s tým, čo máme, uspokojili. Ale preto, aby sme nestrácali empatiu k tým, ktorí to nemajú. Ak aj vy máte dôvody, prečo sa vám žije dobre, zabojujme spolu proti všeslovenskej blbej nálade," takúto upútavku zverejnilo SME už v pondelok.

Téme už vyšla na webe  pod názvom Ešte nikdy sme sa nemali tak dobre a má moderný formát - je na jednej stránke s jednoduchou grafikou a výraznými predelmi prostrednítvom fotiek. Podobný formát mala aj téma Tomáša Bellu o automobilkách.

Na titulke avizuje témy: Žijeme dlhšie. Máme čistejší vzduch. Dávame menej úplatkov. Ubúda autohavárií, potratov aj deti v domovoch. Súdy rozhodujú rýchlejšie. Môžeme cestovať a ďalšie.

 

Prečo sa denník rozhodol pre takúto neobvyklú zmenu? „Zdalo sa nám, že občas treba ľuďom pripomenúť aj to, ako sa vlastne máme tu a teraz dobre. Snažili sme sa nájsť dôvody prečo je Slovensko dobrým miestom pre život - ekonomické, spoločenské," povedal pre Omédiách.com zástupca šéfredaktora Lukáš Fila. Slovensko v svetových rebríčkoch, ktoré hodnotia podmienky pre život, nevychádza zle.

Na téme pracovalo podľa Filu veľa redaktorov z rôznych oddelení. Editorsky to zastrešoval Tomáš Bella, tiež zástupca šéfredaktora SME.