Print this page

Penta získala vplyv nad týždenníkmi aj denníkom

Podľa informácií Omédiách.com finančná skupina Penta v týchto dňoch získa vplyv na dve veľké vydavateľstvá - Trend Holding a Spoločnosťou 7 Plus.

 


Požiadali sme o stanovisko hovorcu Penty. „V tejto fáze môžem potvrdiť, že sa chceme angažovať v mediálnom podnikaní," povedal hovorca Penty Martin Danko.

 

Podľa našich informácií je pravdepodobné, že vydavateľstvá nebude vlastniť priamo finančná skupina Penta, no získa v nich rozhodujúci vplyv.

Aktualizácia (3. septembra 9:55): Penta oficiálne potvrdila vstup do Trendu a Plusiek

Vydavateľstvo Trend Holding vydáva týždenník TREND a dvojtýždenník Profit. Prevádzkuje portál TREND.sk a špecializované weby Mediálne.sk, TRENDreality.sk, eProfit.sk, TRENDreštaurácie.sk, MyslímEkonomicky.sk, CSR.etrend.sk. Vyhlasuje ocenenia Firma roka, Banka roka, Poisťovňa roka a Manažér roka.

Spoločnosť 7 Plus podľa informácií na svojej stránke je počtom predaných výtlačkov a objemom inzercie druhým najväčším vydavateľstvom na Slovensku a najväčším slovenským vydavateľstvom. Vydáva denník Plus JEDEN DEŇ a týždenník PLUS 7 DNÍ a množstvo ďalších titulov. Vydavateľstvo sa minulý rok spojilo s Atlas.sk a Centrum.sk, keď získalo Centrum Holding.

Spoločnosť 7 PLUS má vo svojom portfóliu približne dve desiatky titulov s pravidelnou periodicitou, okolo 35 samostatne predajných špeciálov a vlastný internetový portál www.pluska.sk.

S Centrum Holdings získala portály a online médiá pod značkami Atlas.sk, Centrum.sk, Mapy.sk, Wanda.sk, Žena.sk, Pobox.sk, Referáty.sk, Magazín.sk, Aktuálne.sk, Dnes.sk a ďalšie.