Print this page

S novým večerníkom sa spúšťa aj internetový portál

Okrem šéfredaktora Dušana Karolyiho, sú členmi vedenia redakcie aj bývalý redaktor SME Mikuláš Jesenský či redaktor ČT Ladislav Kerekeš.

 

 

Nový mestský večerník košice:dnes začne vychádzať v piatok 12. septembra.

Vychádzať bude počas pracovných dní na 20 stranách, okrem piatku, keď výjde na 24 stranách. Prvé číslo bude distribuované zadarmo. Bežne bude večerník stáť 50 centov. Predávať sa bude v stánkoch aj u kolportérov, ktorých sieť vydavateľstvo večerníka buduje.
Plnofarebný denník bude vychádzať v tabloidnom formáte.

V piatok bude zároveň spustený internetový portál kosicednes.sk.

„Náš tím je plný očakávaní, ako zareagujú Košičania. Dúfame, že košice:dnes prinesú do nášho mesta celkom nový vietor v podobe moderného večerníka s informáciami, ktoré sú dôležité, zaujímavé a užitočné pre všetkých Košičanov," povedal šéfredaktor Dušan Karolyi, ktorý je aktuálne trestne stíhaný za článok v časopise týždeň a proti jeho stíhaniu sa ozvala aj OBSE.

Odporúčame aj: Proti stíhaniu novinára sa podpisujú známe osobnosti. Chcú byť stíhané tiež

S novým titulom prichádza na trh novozaložené družstvo Kratky Global:Publishing, za ktorým je košický právnik a podnikateľ Daniel Krátky, o ktorom sa  médiách písalo najmä v súvislosti s jeho sporom s košickým dopravným podnikom.

„Našim zámerom je postaviť moderný večerník na lokálpatriotickom základe, ktorý bude integrovať, nie rozdeľovať košickú spoločnosť a prinášať kvalitné aktuálne informácie zo života jeho čitateľov. Práve takýto formát tlačového média má podľa našich analýz v Košiciach potenciál na úspech," povedala predsedníčka predstavenstva vydavateľstva Alexandra Mihók-Kvietková.

V médiách sa o ňom písalo najmä v súvislosti s jeho sporom s košickým dopravným podnikom.