Print this page

Mertus v Ringieri skončil. Vydavateľstvo Nového Času má nové vedenie

Včera sme informovali, že doterajší generálny riaditeľ vydavateľstva Ringier Axel Springer Slovakia Peter Mertus pravdepodobne bude vo TOP vedení Mediálneho holdingu finančnej skupiny Penta, ktorá už kontroluje Trend, či Plusky. Dnes vydavateľstvo oznámilo, že Mertus končí. 

 

 

S okamžitou platnosťou boli dočasne poverení vedením spoločnosti Ringier Axel Springer Slovakia Milan Dubec (34) a Martin Mihálik (43).

"Obaja sú poverení dočasným vedením vydavateľstva a preberajú zodpovednosť za hladký priebeh všetkých operácií s tým súvisiacich pri odchode doterajšieho generálneho riaditeľa Petra Mertusa, ktorý sa rozhodol po 14 rokoch v skupine Ringier Axel Springer Slovakia na základe vlastného rozhodnutia ukončiť v decembri t. r. svoje pôsobenie," oznámilo vydavateľstvo.

Odporúčame aj: Médiám Penty bude pravdepodobne šéfovať Mertus z Ringieru

Milan Dubec, zakladateľ a spolumajiteľ najnavštevovanejšieho portálu na Slovensku, je zároveň súčasný generálny riaditeľ Azetu, kde spoločnosť Ringier Axel Springer Media AG získala v roku 2010 cez svoju slovenskú dcérsku spoločnosť 70-percentný podiel.

Martin Mihálik, súčasný člen predstavenstva Azetu a finančný riaditeľ Ringier Axel Springer Slovakia. Pred príchodom do firmy Ringier Axel Springer Slovakia v roku 1998 nadobudol skúsenosti z firiem Unilever a Mailtec. Od roku 1998 zastával niekoľko pozícií na finančnom oddelení a v roku 2004 sa stal finančným riaditeľom spoločnosti.

„Som rád, že Milan Dubec a Martin Mihálik prijali úlohu dočasne riadiť vydavateľský dom. Obaja majú hlboké znalosti o našej spoločnosti a vynikajúce zázemie v mediálnom odvetví. Zabezpečia tak hladký priebeh všetkých operácií," povedal Mark Dekan, CEO Ringier Axel Springer Media AG a poďakoval Mertusovi.