Print this page

Odídenci zo SME budú mať denník Projekt N

Pár dní po tom, ako šéfredaktor SME a jeho zástupcovia dali v SME výpoveď, prezradili prvé informácie o tom, ako bude vyzerať ich nové médium.

 

 

Projekt N bude internetový denník, začne vychádzať v novembri a bude na stránke http://www.projekt-n.sk/. Bude sa volať Projekt N, čo môže symbolizovať noviny alebo nezávislosť.
„Určite to bude spravodajský portál, je predčasné hovoriť o papierovej verzii. Ale zvažujeme aj takú podobu," povedal pre Omédiách.com Tomáš Bella. Logo sa zatiaľ pripravuje.

Na čele projektu bude bývalý šéfredaktor Matúš Kostolný. Denník s ním zakladajú všetci jeho zástupcovia Tomáš Bella, Konštantín Čikovský, Juraj Javorský a Lukáš Fila. Súčasťou projektu bude napríklad karikaturista Shooty a redaktor Karol Sudor.

V okamihu, keď bolo známe, že nemecký spoluvlastník Petit Pressu sa rozhodol, že svoje akcie predá agentúre SITA, ktorá zastupuje záujmy Penty, vedenie SME spustilo stránku opentat.sk, ktorá bola dočasným blogom pre zakladateľov.

Transakciu ešte musí schváliť Protimonopolný úrad, pričom doterajší spoluvlastník spoločnosť PSIS chce získať od Penty majoritu vo firme, alebo celý podiel.