Print this page

Fulmek: Penta a SITA budú v minorite tv.sme.sk

Aj keď stále nie je 50 percent akcií nemeckého vlastníka prevedených na nového vlastníka agentúru SITA (Penta), šéf Petit Pressu oznámil, že nový akcionár bude v minorite. Aktuálne sa dolaďujú podmienky akcionárskej zmluvy minority s možnosťou aj ich úplného odchodu.

 

 

„Rokuje sa s vyjednávacím tímom - s kombináciou spoločnosti Penta a SITA. Rokujeme o podmienkach trvalej minority Penty. Otvorila sa aj otázka jednotretinovej minority. Otvorila sa aj otázka minority pod jednu tretinu, že by Penta so SITA ustúpili a šli do 25 percentnej pozície," povedal Fulmek v rozhovore pre sme.sk.

„Rokujeme o tom, aby tá minorita nastala v ten istý deň, keď sa im podarí získať pripísanie akcií na svoj účet a transakcia s Nemcami bude uzavretá. Tak v ten istý deň by mal nastať kúpnopredajný mechanizmus na odkúpenie akcií pre PSIS," povedal Fulmek.

Penta SITA a potvrdili rokovania
„Tak ako sme verejne vyhlásili, SITA je pripravená pôsobiť v Petit Presse aj v minoritnej pozícii. O usporiadaní akcionárskych vzťahov v súčasnosti jednáme na úrovni SITA a Penta s pánom Fulmekom a PSIS," povedal pre Omédiách.com hovorca Penty Martin Danko.
„Ako sme už pred časom verejne vyhlásili, ponúkame slovenskému spoluakcionárovi majoritu. V súčasnosti o tom prebiehajú rokovania. O konečnom usporiadaní akcionárskych vzťahov budeme otvorene informovať, keď táto skutočnosť nastane," povedal pre Omédiách.com Igor Grošaft zo SITA.

Fulmek v rozhovore zdôraznil, že Penta stále nie je akcionárom Petit Pressu a „stále prebiehajú aj právne kroky, aby si PSIS dokázala uplatniť predkupné právo, tak ako si ho dokázala uplatniť pred dvoma týždňami."

Fulmek zatiaľ nehľadá nového šéfredaktora SME

Aktuálne podalo vo firme výpoveď 42 ľudí, niektorí odídu koncom októbra, iní po dvojmesačnej výpovednej lehote. Keďže tá začína plynúť od nového mesiaca, je možné, že ešte ďalší výpoveď podajú. Denníku SME bude do konca novembra bude šéfovať Juraj Javorský.
„Zatiaľ nehľadáme nového šéfredaktora. Akonáhle Matúš Kostolný a zástupcovia šéfredaktora otvoria v novembri nový projekt, tak sa uzatvára možnosť, aby sa vrátili. Od toho momentu budem musieť hľadať nového šéfredaktora," povedal Fulmek.