Print this page

.týždeň vyšiel netradične s bulvárnymi titulkami

.týždeň vyšiel s dvojtitulkou. K bežnej titulnej strane je pripojená bulvárna - s červenými a žltými nadpismi a gramatickými chybami.

 

 

Posledné vydanie .týždňa má neobvyklú dvojtitulku. Okrem klasickej má aj bulvárnu s nekvalitnou fotografiou, chybami a zlým dizajnom, ktorou chce redakcia upozorniť, ako by vyzeral časopis, ak by redakcia spracovala bulvárne aktuálnu hlavnú tému vydania o falošných blogeroch alebo o železnici zadarmo.

Titulka je súčasťou kampane k 10. ýročiu existencie časopisu ale aj k štartu predplatiteľskej súťaže. Tú spúšťa časopis v čase, keď vydavateľstvo musí zaplatiť likvidačnú pokutu za Lampu o kauze Cervanová.

 

Podľa PR manažérky vydavateľstva W Press Alexandry Punovej obálka hravou formou ukáže čitateľovi, aký zásadný môže byť rozdiel medzi kvalitnou a nekvalitnou titulkou. „Predná obálka je vizuálne spracovaná na vysokej úrovni, na akú sú čitatelia .týždňa zvyknutí. Po otvorení časopisu sa čitateľovi naskytne pohľad na druhú obálku, ktorá spracúva tú istú tému, ale v značne horšej, podpriemernej kvalite. Tento výrazný rozdiel má upozorniť na fakt, že dobrá a kvalitná žurnalistika sa nedá realizovať bez finančnej podpory a apeluje na čitateľa, aby bol súčasťou tejto pomoci," povedala Punová.

Odporúčame aj: Hríb zháňa peniaze na likvidačnú pokutu za Lampu

„Pracujeme v skromných podmienkach, no kritérium kvality máme nastavené neskromne. Čelíme rastúcemu množstvu útokov, žalôb, konfliktov a finančných pokút. Ale neprestali sme, pretože lepšia krajina vzniká len vďaka ťažkým zápasom nás všetkých," apeluje redakcia na čitateľov vo vydaní.