Print this page

Leško odchádza z Trendu tv.sme.sk

Známy komentátor sa rozhodol po viac ako troch rokoch odísť z Trendu. S písaním nekončí.

 


Marián Leško by mal od 1. januára pracovať pre nadáciu Zastavme korupciu, ktorú založil Miroslav Trnka, spoluzakladateľ spoločnosti Eeset a Michal Bláha, podnikateľ v reklame. Cieľom projektu je čo najviac obmedziť korupciu pri nakladaní s verejnými financiami a jej devastujúce dôsledky na kvalitu života a podnikania na Slovensku.
„Je to v štádiu prípravy. Ak do toho nič neočakávané nepríde, tak od začiatku roka by som mal prejsť z Trendu do nadácie," povedal pre Omédiách.com Leško, ktorý bol v minulosti dlhoročným komentátorom denníka Sme.

 

Od septembra vydavateľstvo Trend Holding sprostredkovane vlastní finančná skupina Penta. Na otázku, či za jeho odchodom je vstup Penty do Trendu, povedal: „O tomto kroku som uvažoval už dlhšie. Po vstupe Penty som v tom vytrval." Leško hovorí, že s ľuďmi z nadácie sa stretol ešte predtým – v máji a od leta bol v kontakte s riaditeľom nadácie.

„Mal by som tam robiť analytickú robotu. V médiách som dlho, chcel by som sa venovať niektorým témam podrobnejšie," hovorí o dôvodoch Leško, ktorý predpokladá, že s písaním nekončí. „Som v kontakte s redakciou Sme, Projektu N, ak by bol záujem, aj v Trende." Vie si predstaviť, že o výsledkoch svojej analytickej práce v nadácií môže pre tieto médiá písať, ak prejavia záujem.

Marián Leško vyštudoval filozofiu a históriu. Začínal v týždenníku Nové slovo, neskôr písal pre Pravdu, od apríla 1996 pre Sme. V roku 2011 prišiel do Trendu.