Print this page

Nové číslo Charlie Hebdo bude možné kúpiť aj na Slovensku USA Today/Twitter

Prvé číslo francúzskeho satirického týždenníka Charlie Hebdo po minulotýždňových tragických udalostiach vychádza v päťmiliónovom náklade a predáva sa v 16 jazykových mutáciách v 25 krajinách, medzi nimi má byť aj Slovensko.

Distribúciu ohlásila včera na Facebooku spoločnosť Interpress Slovakia.

„Vždy sa vám snažíme prinášať to najnovšie a najzaujímavejšie čítanie z celého sveta a preto budeme aj na Slovensku distribuovať "survivers' issue" Charlie Hebdo, čím sa snažíme taktiež podporiť francúzskeho vydavateľa satirického týždenníka a jeho postoj voči útoku na jeho redakciu," píše spoločnosť. Mimoriadne vydanie príde už tento týždeň a bude dostupné na väčšine predajných miest Interpress Slovakia. Predpokladaný začiatok predaja je naplánovaný na piatok. „Kvôli veľkému záujmu ľudí z celého sveta bude plánovaný náklad na všetkých trhoch obmedzený," píše spoločnosť.

Interpress má predajné miesta v sieti obchodných reťazcov Tesco, Terno, Carrefour, Hypernova na pumpách OMV, či v kníhkupectvách Martinus, Panta Rhei, Gorila.sk Urban Space a inde.
Výtlačkov však bude naozaj málo. „Pre celé Slovensko nám vydavateľ zatiaľ odklepol sto kusov. Plánuje však dopredaj a my sa budeme dožadovať ďalších," povedala pre Aktuálne.sk Doris Bacigalová, s tým, že na Slovensku by sa mala predávať francúzska verzia Charlie Hebdo. Predpokladaná cena je okolo šiestich eur.

Zatiaľ nie je rozhodnuté, ži výtlačky pôjdu len do Bratislavy, alebo aj inde. „Nápor je veľmi veľký, snažíme sa urobiť distribúciu tak, aby sme vyhoveli čo najviac ľuďom a musíme brať ohľad aj na francúzsku ambasádu," dodala pre Aktuálne.sk Bacigalová.