Print this page

Bulvárny denník The Sun končí s fotkami žien hore bez

Fotografia sporo odetej ženy je roky súčasťou mnohých bulvárnych titulov na svete.

Doposiaľ tak bolo aj v najväčšom britskom bulvárnom denníku The Sun.

Ako informuje BBC piatkové printové vydanie bolo posledné, na ktorom sa objavila žena hore bez, hoci v online verzii naďalej takéto fotografie ostanú. Povestná tretia strana má v The Sun 44 ročnú tradíciu, posledné roky sa však stupňuje kampaň odporcov, hlavne zo strany feministiek, ktoré označujú stranu za sexistickú a nemodernú.

Redakcia The Sun informáciu nekomentovala. Britský denník Times, ktorý rovnako ako The Sun patrí pod vlastníctvo Ruperta Murdocha, oznámil, že v piatok vyšla táto strana naposledy. Citoval hovorcu denníka, podľa ktorého: "Strana 3 denníka The Sun je tam, kde je vždy, medzi stránkami 2 a 4. Lucy z Warwicku (jednu z modeliek) môžete nájsť na Page3.com," Čo je webová podstránka The Sun.

Britské médiá špekulujú, že denník je v svojej odpovedi rezervovaný aj preto, že netuší, či to neovplyvní čítanosť The Sun a v takom prípade sa k pôvodnej strane vrátia.

Majiteľ vydavateľstva už minulý rok na Twiteri naznačoval, že dôjde k zmene.

Hnutie s názvom No More Page Three zorganizovalo petíciu za to, aby tieto fotke z bulváru zmizli, pod petíciu sa podpísalo viac ako 215 tisíc ľudí. Ale bola aj antikampaň s názvom Turn your Back on Page 3.