Print this page

Vzniká nový konzervatívny denník Ilustr. foto: Petit Press

Pred referendom o rodine stránka postoy.sk kritizovala denníky za to, že majú prevahu kritických článkov o referende.

 

 

Internetový názorový web Postoy.sk, ktorý má často témy spojené s katolíckou cirkvou, zakladá vlastný konzervatívny denník. Postoy.sk je presvedčený, že na Slovensku nie sú médiá s konzervatívnym postojom. „Medzi významnými slovenskými denníkmi, týždenníkmi či televíziami nie je ani jedno médium, ktoré by reprezentovalo konzervatívny pohľad na svet. Naopak, ukázalo sa, že proti takémuto videniu sveta bojujú. V slovenskej verejnej debate tak chýba dôležitý hlas," predstavuje nový denník Lukáš Melicher, ktorý je štatutárny zástupcom Postoy.sk a pracuje v Slovenskej katolíckej charite ako manažér pre komunikáciu a PR.

Postoy.sk bol pred referendom priestorom, kde mala zas Aliancia za rodinu ďaleko výraznejší priestor, ako odporcovia referenda.

Denník má už zaregistrovanú doménu konzervativnydennik.sk, kde je úvodný článok aj s titulkami denníkov zo dňa referenda.

Za novým denníkom budú ľudia z redakcie postoy.sk napríklad cirkevný analytik a zakladateľ Svetu kresťanstva Imrich Gazda, Lukáš Obšitník z ÚPN, Matúš Demko a Pavol Rábara, ktorý je redaktorom SITA.

Na denníku chcú spolupracovať aj ďalší prispievatelia, ich mená zatiaľ Melicher nechcel povedať.

„Cítime, že tu chýba internetový denník, ktorý by dokázal korektne informovať o tom, čo sa deje v spoločnosti, politike, ekonomike či kultúre a pritom reprezentoval ľudí vyznávajúcich konzervatívne hodnoty," povedal Melicher. Podporu v podobe článkov ale aj prostriedkov dostali aj od ľudí z prostredia mimo redakcie postoy.sk.

Náklady na štart internetového konzervatívneho denníka odhadujú na 80-tisíc eur. Ak sa im ich podarí vyzbierať, tak spustia web v najbližších mesiacoch. Ak nie, tak rozšíria postoy.sk.

Podľa Melichera aj keď postoy.sk píše náboženské témy, ich cieľom je, aby nový denník nebol vnímaný nábožensky. Náboženstvu bude venovaná len jedna zo sekcii, povedal.

Vznik nového denníka na Facebooku podporila Aliancia za rodinu.