Print this page

Odštartoval nový bulvár VIPstory

Bývalý šéf šoubiznisu Nového Času a Plus 1 deň založil nový bulvárny web, s ktorým mu vypomáha české vydavateľstvo.

 


Štefan Šperka, ktorý mal na starosti rubriku šoubiznisu v Novom Čase a donedávna v Plus 1 deň, po zmene vedenia z denníka odišiel. Po pár dňoch spustil web VIPstory.sk, na ktorom sú už desiatky článkov. Napríklad s takýmito titulkami: "Mirgová sa naštvala: Útoky na jej rodinu!", "Drsný odkaz Juraškovi: Na job snov zabudni!" "Pracháč Kollár: Boris, prečo tajíš dcéru?", "Herečka Vajdová išla donaha a tancuje pri tyči!"

 

Už podľa prehľadu titulkov je jasné, že ide o bulvár. Pri titulkoch výkričníky, dôraz na emócie. Články sú z prostredia slovenského aj zahraničného šoubiznisu. Na rozdiel od slovenských bulvárnych webov ako topky.sk, cas.sk či pluska.sk ide o ostrejší bulvár. Web má jednoduchú štruktúru - štyri podsekcie: "domáci šoubiznis, zahraničný, film a seriál a sexi." Žiadne politické spravodajstvo či spotrebiteľské témy.

 

„VIPstory.sk je úplne novým hráčom na trhu bulvárnych médií. V dnešnej dobe je internet silným médiom a založiť si vlastný portál, prišlo akosi automaticky po tom, čo som skončil v Spoločnosti 7 Plus. Práve v tom čase prišla ponuka celú vec zrealizovať zo strany českého partnera," povedal pre Omédiách.com šéfredaktor webu Štefan Šperka.

„Budem sa venovať tomu, čo som robil doteraz. Veľké kauzy, odhalenia, paparazzi fotky," dodáva. VIPstory bude zameraný na slovenský, český a zahraničný šoubiznis.

„Čo sa týka slovenského, našim cieľom je prísť so všetkým prví a aby si čitatelia informácie prečítali exkluzívne iba u nás. Nemáme žiadne veľké oči s návštevnosťou, samozrejmé je ale to, že sa budeme venovať aj marketingu a propagácií. Aby sa VIPstory.sk dostalo do povedomia čitateľov," hovorí Šperka.

VIPstory.sk je po grafickej stránke porovnateľný s českými webmi super.cz alebo extra.cz. Sesterským webom vipstory.sk je vipstory.cz, ktorý funguje v Česku, ktorý vydáva spoločnosť STORYpub, ktorá Šperkovi poskytla technologický servis.