Print this page

Nový Čas vypátral unesené deti v Paname. Šéfredaktorka vysvetľuje ako Reprofoto: video Nový Čas

Reportéri Nového Času našli jedného z najhľadanejších Slovákov Andreja Gajdára (35). V roku 2011 uniesol šesťročného Martina a štvorročnú Dominiku, lebo manželka sa chcel s ním rozviesť.

 

 

Prípad bol známy aj v médiách, zúfalá matka Martina Gajdárová z Bratislavy prosila o pomoc pri hľadaní. Na Gajdára bol vydaný medzinárodný zatykač a deti boli hľadané Interpolom ako nezvestné osoby.
Denník Nový Čas vypátral muža v hlavnom meste Panamy, skontaktoval miestné médiá, políciu, Interpol a priniesol zo zatýkania reportáž.

Nový Čas„Pátranie reportérov Nového Času od začiatku po zadržanie Gajdára trvalo presne rok. Najdôležitejšie bolo, aby sa o snahe reportérov nedozvedel muž hľadaný Interpolom. Museli sme všetko do bodky naplánovať a správne načasovať," povedala pre Omédiách.com šéfredaktorka denníka Nový Čas Júlia Kováčová.

Pri podobných prípadoch do redakcii príde tip, fotka od turistov. „Tentokrát nešlo o žiadny čitateľský tip. Redaktori Nového Času pracovali výlučne na základe vlastných informácií," povedala Kováčová.
Ktorí redaktori pátrali, písali reportáž, redakcia neprezradila. Články sú podpísané len skratkou redakcie – red.

 


„Postup pri pátraní nebudeme z logických príčin konkretizovať. Išlo o stovky hodín tvrdej práce. Nájdenie muža, ktorý sa štyri roky skrýval aj s deťmi, považujeme za veľký úspech Nového Času," dodala šéfredaktorka.

„Za mamou, ktorá prišla vinou svojho manžela Gajdára o deti na neuveriteľne dlhý čas, stáli aj médiá v Paname. Keď im naši reportéri rozpovedali jej príbeh, ukázali fotky a videá, pomohli televízii k tomu, aby sa rozhýbala mašinéria úradov. Púšťali relácie o Gajdárovcoch dookola," píše Nový Čas ktorému za vypátranie poďakoval minister vnútra Robert Kaliňák.