Aj šéfka Najvyššieho súdu chce odškodné od médií. Manžel žiarlil na Harabina

Aj šéfka Najvyššieho súdu chce odškodné od médií. Manžel žiarlil na Harabina Rprofoto tv.sme.sk

Šéfka Najvyššieho súdu sa stále domáha odškodnenia 20-tisíc eur a ospravedlnenia od vydavateľstva Plus 7 dní za spojenie jej osoby so Štefanom Harabinom.

 

 

„Šéfka Najvyššieho súdu Daniela Švecová stále trvá na svojej žalobe voči nášmu vydavateľstvu za komentár z roku 2011, v ktorom autor napísal, že je označovaná za osobu blízku Štefanovi Harabinovi," píše týždenník.

Spor trvá už takmer štyri roky. V roku 2012 okresný súd rozhodol v prospech vydavateľstva. Švecová sa odvolala a už ako predsedníčka Najvyššieho súdu SR uspela s odvolaním na krajskom súde a celá vec sa tak vracia na ďalšie konanie.

Podľa týždenníka za pravdu jej dal senát, ktorému predsedala Valéria Kleinová. „Táto sudkyňa už v minulosti spolurozhodla o tom, že Štefan Harabin má dostať odškodné 150-tisíc eur od Generálnej prokuratúry a exprezident Michal Kováč sa má ospravedlniť bývalému šéfovi SIS Ivanovi Lexovi," píše týždenník.

"Predsedníčka Najvyššieho súdu počas pojednávania sporu so SPOLOČNOSŤOU 7 PLUS s plnou vážnosťou tvrdila, že označenie „osoba blízka Harabinovi" jej spôsobilo „závažnú ujmu v súkromí a rodinnom prostredí", pri ktorej morálna satisfakcia nestačí. Žiada teda odškodné 20-tisíc eur. Dosvedčiť jej to prišiel aj manžel, ktorý sa priznal, že je žiarlivý a po takomto texte nadobudol pocit, že jeho manželka má s Harabinom citový vzťah. Nič také však nebolo v žalovanom článku ani len naznačené, keďže išlo čisto o profesionálne väzby na Najvyššom súde," píše Plus 7 dní.

Pred rokom Švecová pri voľbe komentovala aj spor s týždenníkom a vzťah k médiám (záznam tv.sme.sk z roku 2014):