Print this page

Aj šéfka Najvyššieho súdu chce odškodné od médií. Manžel žiarlil na Harabina Rprofoto tv.sme.sk

Šéfka Najvyššieho súdu sa stále domáha odškodnenia 20-tisíc eur a ospravedlnenia od vydavateľstva Plus 7 dní za spojenie jej osoby so Štefanom Harabinom.

 

 

„Šéfka Najvyššieho súdu Daniela Švecová stále trvá na svojej žalobe voči nášmu vydavateľstvu za komentár z roku 2011, v ktorom autor napísal, že je označovaná za osobu blízku Štefanovi Harabinovi," píše týždenník.

Spor trvá už takmer štyri roky. V roku 2012 okresný súd rozhodol v prospech vydavateľstva. Švecová sa odvolala a už ako predsedníčka Najvyššieho súdu SR uspela s odvolaním na krajskom súde a celá vec sa tak vracia na ďalšie konanie.

Podľa týždenníka za pravdu jej dal senát, ktorému predsedala Valéria Kleinová. „Táto sudkyňa už v minulosti spolurozhodla o tom, že Štefan Harabin má dostať odškodné 150-tisíc eur od Generálnej prokuratúry a exprezident Michal Kováč sa má ospravedlniť bývalému šéfovi SIS Ivanovi Lexovi," píše týždenník.

"Predsedníčka Najvyššieho súdu počas pojednávania sporu so SPOLOČNOSŤOU 7 PLUS s plnou vážnosťou tvrdila, že označenie „osoba blízka Harabinovi" jej spôsobilo „závažnú ujmu v súkromí a rodinnom prostredí", pri ktorej morálna satisfakcia nestačí. Žiada teda odškodné 20-tisíc eur. Dosvedčiť jej to prišiel aj manžel, ktorý sa priznal, že je žiarlivý a po takomto texte nadobudol pocit, že jeho manželka má s Harabinom citový vzťah. Nič také však nebolo v žalovanom článku ani len naznačené, keďže išlo čisto o profesionálne väzby na Najvyššom súde," píše Plus 7 dní.

Pred rokom Švecová pri voľbe komentovala aj spor s týždenníkom a vzťah k médiám (záznam tv.sme.sk z roku 2014):