Print this page

Medzinárodný tlačový inštitút kritizuje Fica Foto: Omédiách.com

Tlačový inštitút IPI so sídlom vo Viedni vyzval premiéra a členov jeho vlády, aby zrušili rozhodnutie ignorovať noviny.

 


International Press Institute (IPI) v stredu vydal vyhlásenie, v ktorom vyzval slovenského premiéra Roberta Fica, aby zvrátil rozhodnutie o neodpovedaní na otázky Denníka N ako odplatu za nelichotivé nálepky Shootyho.

 

V pondelok Úrad vlády oznámil, že vláda a komunikačné oddelenia ministerstiev nebudú odpovedať na otázky Denníka N, pretože ho považujú za tendenčný.

Odporúčame aj: Fico to prehnal a armáda hovorcov tiež

Podľa Stevna M. Ellisa riaditeľa IPI zodpovedného za komunikáciu, rozhodnutie slovenského vládneho kabinetu v končenom dôsledku poškodí slovenských občanov, ktorí nebudú dostatočne informovaní o vládnych opatreniach.

"Kritické informovanie, ktoré je často pre úradníkov nepríjemné, je životne dôležité, aby bol na nich vyvíjaný tlak prijímať zodpovedné rozhodnutia. Čo je nevyhnutné pre zdravú demokraciu." IPI preto naliehavo žiada premiéra Fica a jeho kabinet, aby zrušili toto rozhodnutie a akceptovali požiadavky, ktoré sú kladené na verejných funkcionárov a odpovedali na otázky od všetkých členov spravodajských médií na rovnakom základe.

IPI zároveň pripomína, že ťažký vzťah s médiami mal Fico už počas prvého funkčného obdobia, keď podal viacero žalôb na média za karikatúry, fotografia a články.