Čo je s Konzervatívnym denníkom? Články už vychádzajú, ale inde

Čo je s Konzervatívnym denníkom? Články už vychádzajú, ale inde Foto: postoy.sk

Spustenie Konzervatívneho denníka je ohlasované už niekoľko mesiacov. Predbežné plány na spustenie boli v máji. Zbierka pokračuje, prví autori už píšu, ale zatiaľ inde.

 

 

Vo februári začal Postoy.sk s kampaňou a zbierkou na vznik nového Konzervatívneho denníka. Odhadovaná suma na štart internetového denníka bola 80 tisíc. "Ak sa nám ich podarí vyzbierať, tak spustíme web v najbližších mesiacoch. Ak nie, tak sa rozšíri postoy.sk," povedal pre Omédiách.com vo februári Lukáš Melicher, ktorý je štatutárny zástupcom Postoy.sk.

V apríli zbierka pokračovala a Melicher napísal: „V máji spúšťame prvú fázu, ktorou bude redizajn Postoya, aby umožňoval publikovať viac spravodajských materiálov, a po prvýkrát v histórii zamestnáme redaktorov, ktorí sa budú Postoyu venovať naplno. O niekoľko týždňov na to spustíme plnohodnotný internetový konzervatívny denník."


Konzervatívny denník zatiaľ nevychádza. Štart je najnovšie avizovaný na september. „Konzervatívny denník plánujeme spustiť už v septembri, na to však potrebujeme získať zvyšných 30-tisíc eur do konca júna. Veríme, že sa to podarí a už v septembri sa budeme môcť tešiť z plnohodnotného internetového denníka," napísal teraz v máji Melicher.

Na dočasnej stránke Konzervatívnydenník.sk je už informácia, že hoci samostatný web sa len pripravuje, spravodajstvo už začalo vychádzať. Na stránke postoy.sk. Obsah má bližšie ku Katolíckym novinám ako k témam konzervatívnych médií v zahraničí.

Píšu ich na postoy.sk vďaka podpore prispievateľov dvaja externisti a dvaja novinári na plný úväzok: bývalý hovorca Aliancie za rodinu a zároveň bývalý redaktor Sme Peter Kremský a Pavol Rábara.

 


                                                                                                                                           

 Články Rábaru majú bližšie skôr ku Katolíckym novinám, Kremský nepíše len o kresťanstve, ale aj o politike a ekonomike.

"Už dvaja profesionálni novinári zlepšili obsah o 100 percent. Naším cieľom bude rozširovanie počtu článkov a spravodajských informácii, k čomu je potrebné zvýšiť počet novinárov," píšu na dočasnej stránke plánovaného Konzervatívneho denníka, ktorý zatiaľ nevychádza.


Pred 6 týždňami vznikol  aj Konzervatívny výber, ktorý spustili bez ohlasovania Milan Krajniak a Vladimír Pčolinský. "Podľa Google analytics máme na mesačnej báze kontinuálne cez 300 tisíc unikátnych čitateľov," povedal Krajniak.