Print this page

Z .týždňa odchádzajú viacerí redaktori. Idú k novej konkurencii Reprofoto video Týždeň

Týždeň opúšťajú niekoľkí dlhoroční redaktori. Posilnia novovznikajúci denník.

 


O odchode troch dlhoročných redaktorov  - Jozefovi  Majchrákovi, Martinovi Hanusovi a Jaroslavovi Daniškovi -  informoval na webe Trend. Idú do pripravovaného Konzervatívneho denníka.

 Aktívne píšuci boli dvaja – Majchrák a Daniška. Martin Hanus, ktorý bol roky zástupcom šéfredaktora časopisu, už rok takmer vôbec pre .týždeň nepíše. Je na niekoľkomesačnom pobyte v Taliansku.

Daniška už prispieva pre postoy.sk, ktorý chystá Konzervatívny denník. Tieto dni napísal tri komentáre: Mudžahedín: Chýba mi žena, Ako pochopiť Tsiprasa), Matovič začína hru o premiéra.

Daniška odchádza, pretože mu je myšlienka Konzervatívneho denníka blízka a súvisí aj s referendom o rodine. Podľa neho ani jedno médium v tom čase nezastupovalo názor väčšiny vyjadrenej v prieskumoch verejnej mienky, ktorá bola proti homosexuálnym manželstvám a za rodinu, povedal Daniška pre Trend.sk  s tým, že dôvodom odchodu sú aj názorové rozpory v redakcii .týždňa. 

"S týmito tromi sme sa dohodli, nastúpia v lete. Jozef Majchrák v auguste a Hanus s Daniškom v júli," povedal pre Omédiách.com Lukáš Melicher, štatutárny zástupca Postoy.

Reakcia šéfredaktora .týždňa Štefana Hríba: Chcú si vytvoriť imidž jediných konzervatívcov na svete

Spustenie Konzervatívneho denníka je ohlasované už niekoľko mesiacov. Vo februári začal Postoy.sk s kampaňou a zbierkou na vznik nového Konzervatívneho denníka. Odhadovaná suma na štart internetového denníka bola 80 tisíc. Predbežné plány na spustenie boli v máji, aktuálne sa má spustiť v septembri.

Na projekte začali pracovať na plný úväzok už skôr bývalý hovorca Aliancie z rodinu Peter Kremský a Pavol Rábara. Za obsah zodpovedá Lukáš Obšitník a na prípave spolupracuje aj Imrich Gazda z webu Svet kresťanstva, ktorý sa k postoy.sk a pripravovanému denníku pripojil.