Print this page

ProSiebenSat.1 vraj opäť rokuje o spojení s Axel Springer Ilustr.foto: Ringier

Nemecká televízna spoločnosť ProSiebenSat.1 opäť jedná o spojení s vydavateľstvom Axel Springer. Agentúre Reuters to povedali zdroje oboznámené so situáciou.

 

 

Spoločnosť Axel Springer dnes uviedla, že jeho väčšinová majiteľka Friede Springerová sa kontroly nad podnikom vzdať nemieni, rozhovory o spojení s ProSiebenSat.1 však firma priamo nepoprela.

Vydavateľstvo Axel Springer sa už pred zhruba desiatimi rokmi pokúšalo o prevzatie televízie ProSiebenSat.1, jeho snahu však zablokovali nemecké regulačné úrady. Trhová hodnota spoločnosti ProSiebenSat.1 sa od tej doby strojnásobila na približne 9,8 miliardy eur, zatiaľ čo trhová hodnota firmy Axel Springer vzrástla približne o polovicu na 4,7 miliardy eur.

Koncentrácia by podľa denníka Financial Times otriaslo nemeckým mediálnym trhom. Akcie oboch firiem v reakcii na správu o rozhovoroch výrazne posilnili. Podľa zdrojov sú však rokovania v počiatočnom štádiu.

Axel Springer v Nemecku vydáva najčítanejší denník Bild či konzervatívny denník Die Welt.

Slovenské vydavateľstvo Ringier Axel Springer SR vlastnia: 50 percent Axel Springer SE a 50% Ringier AG.

Axel Springer založil v roku 1946 vydavateľ Axel Springer. Stala sa najväčším vydavateľom novín a tretím najväčším vydavateľom časopisov v Nemecku. Taktiež je jednou z vedúcich mediálnych spoločností v Európe.

Jej rozsiahle portfólio tvoria etablované značky ako BILD a WELT. Vďaka neustálej digitalizácii a medzinárodným aktivitám, je Axel Springer SE jednotkou nielen na Nemeckom printovom trhu, ale cez svoje dcérske spoločnosti, joint venture a licencie a v ďalších 44 krajinách. Viac ako tretina príjmov Axel Springer SE pochádza z medzinárodného podnikania a digitálnych médií.

Spoločnosť Axel Springer SE má od roku 1985 sídlo v Berlíne.