Print this page

Reklamu na časopis pre lesbičky robí dvojníčka Merkelovej Reprofoto

Nový nemecký časopis určený pre lesbičky na seba upozorňuje reklamou, v ktorej vystupuje žena, ktorá je nápadne podobná kancelárke Angele Merkelovej.

 

 

V skutočnosti ide o poľskú dvojníčku tejto konzervatívnej političky, ktorá si myslí, že manželstvo má byť len zväzkom medzi mužom a ženou.

V spote časopisu Straight stojí domnelá kancelárka pri okne s mobilným telefónom v ruke a počúva správy v rádiu.

V nich sa práve hovorí o tom, že ľudia v katolíckom Írsku odhlasovali manželstva homosexuálov. Keď táto "Merkelová" novinku počuje, krúti hlavu. Vzápätí k nej zozadu pristúpi mladá žena, nežne ju objíme a pobozká do vlasov. V druhej verzii spotu dievča pomáha kancelárke zapnúť si šaty a pri tom ju hladí.

"Chceme poukázať na tematiku manželstva homosexuálov a samozrejme pre nich získať pani Merkelovú," povedala podľa agentúry DPA zástupkyňa časopisu Straight Eva Werleová. Prvé číslo časopisu vyšlo dnes, vychádzať bude šesťkrát do roka.

Hovorca nemeckej vlády v reakcii na reklamu uviedol, "že spolkový kabinet vzal tento videoklip na vedomie, nijako ho ale nekomentuje". Dodal, že kancelárka sa k otázke manželstva homosexuálov niekoľkokrát verejne vyjadrovala a nemá k tomu už čo dodať.

Homosexuáli a lesbičky v Nemecku môžu v súčasnosti uzatvárať registrované partnerstvá. Oproti manželom si ale tieto páry napríklad nemôžu adoptovať deti.