Print this page

Na mieste leteckého nešťastia došlo k incidentu s novinármi Reprofoto video Denníka N

Dnes dopoludnia pri obci Červený Kameň došlo k vážnej leteckej nehode, pri ktorej zomrelo sedem ľudí. O nehode informovali všetky hlavné  médiá, mnohé na miesto nešťastia poslali svojich redaktorov.

 

 

Tí počas dňa prinášali nové informácie, svedectvá aj zábery z miesta.

Podľa informácií Omédiách.com pri mieste nešťastia došlo k incidentu s redaktormi Nového Času, ktorí chceli miesto nešťastia snímať dronmi.

Informáciu potvrdil Ivan Netík z ministerstva vnútra. „Podľa mojich sprostredkovaných informácií zasiahol Dopravný úrad. Dôvodom bolo lietanie dronu bez povolenia v čase, keď robili obhliadku miesta nehody z výšky," povedal pre Omédiách.com Netík, riaditeľ tlačového oddelenia ministerstva.

Dron mal na mieste lietať v čase, keď na mieste zasahovali záchranné zložky, v lietadlách boli zakliesnené aj telá, a leteckí vyšetrovatelia robili z vrtuľníka obhliadku miesta.

"Dron vo vzduch v tom čase je neprípustný, predstavoval nebezpečenstvo," povedal Netík.

Dopravný úrad predviedol redaktorov Nového Času, aby podali vysvetlenie. Vec sa bude riešiť v priestupkovom konaní Dopravného úradu.

„Chápem, že ako novinári chcú informovať, no na druhej strane mali by pri tak závažnom nešťastí nechať priestor pre záchranárov a leteckých vyšetrovateľov," povedal Netík.

Aktualizácia o stanovisko Dopravného úradu (21. augusta): "Polícia operátora dronu zadržala. Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony sa k danému incidentu Dopravný úrad nebude vyjadrovať," povedala pre Omédiách.com hovorkyňa DÚ Miroslava Janušicová.

Pokúšame sa získať stanovisko šéfredaktorky Nového Času.