Print this page

Paška žaluje Plus 7 dní za článok o chobotnici Foto: NR SR

Podpredseda strany Smer–SD Pavol Paška dnes v Košiciach podal žalobu trestné oznámenie o podozrení zo spáchania trestného činu ohovárania v aktuálnom vydaní týždenníka Plus sedem dní pod názvom "Košická chobotnica", informuje tlačové oddelenie strany.

 


Redaktor Lukáš Milan okrem iného píše: "Nášmu týždenníku sa ozval mladý košický podnikateľ v autodoprave, ktorý chcel pred časom robiť biznis s prevozom krvnej plazmy. „Zistili sme, že prevoz biologického materiálu je veľmi výnosný. Tak sme chceli prevážať najmä krvnú plazmu, keďže máme na to voľné kapacity. Hneď ako som sa začal zaujímať o možnosti prihlásiť sa do výberového konania v košických nemocniciach, automaticky ma nasmerovali za ľuďmi Pavla Pašku," tvrdí košický tridsiatnik. Ako dodáva, cez jedného známeho sprostredkovali stretnutie priamo s Paškom. „Poviem to rovno. Po prepočtoch nám to vychádzalo na obrat sedem a pol tisíca eur mesačne. No Paška nám povedal, že to môžeme robiť, ale musíme z toho mesačne platiť 75 percent, čo vychádzalo na päťtisíc eur. Skoro som odpadol," hovorí a dodáva, že tak by bol v čistej strate."

 

Podľa Pašku v článku ide o osočujúce a lživé informácie.

Tlačové oddelenie strany zároveň oznámilo, že Paška pripravuje žaloby na ochranu osobnosti aj na ďalšie médiá, „ktoré sa zapojili do štvavej a diskreditačnej kampane voči jeho osobe a strane SMER – sociálna demokracia v období krátko pred parlamentnými voľbami."

Požiadali sme o stanovisko vydavateľa týždenníka - mediálny holding Penty News and Media Holding.