Print this page

Penta získala ďalšie vydavateľstvo

Investičná skupina Penta prevzala české tabletové vydavateľstvo Tablet Media, ktoré založil niekdajší riaditeľ Economie Michal Klíma.

 

 

Na konferencii Czech Internet Forum 2015 to dnes povedal Miroslav Motejlek, prevádzkovateľ servera Motejlek.com.
Pre Omédiách.com informáciu potvrdil šéf a zakladateľ vydavateľstva Tablet Media Michal Klíma. Dotyk získava silného partnera, ktorý bude jedným z najsilnejších hráčov na českom mediálnom trhu. Znamená to posilnenie postavenia Dotyku a ďalších titulov Tablet Media. Dotyk sa stal prvým z českých nových mediálnych projektov, ktorý získal silného majiteľa," povedal pre Omédiách.com Klíma. Podľa neho je to pozitívna správa pre čitateľov. "Pre čitateľa znamená, že Dotyk má pred sebou istú budúcnosť. Predpokladám, že sa naše portfólio tabletových časopisov bude ďalej rozširovať," dodal.

Hovorca Penty Ivo Mravinac ČTK informáciu bez ďalších podrobností potvrdil.

V obchodnom registri je od pondelka ako jediný vlastník vydavateľstva uvedená spoločnosť Angaur. Penta tak rozširuje mediálny biznis nielen na Slovensku ale už výrazne aj v Česku, kde tento rok získala vydavateľstvo Vltava-Labe-Press.

Spoločnosť Tablet Media vydáva v Česku niekoľko tabletových titulov. Okrem spravodajského týždenníka Dotyk, ktorý začal vychádzať predvlani, to sú Dotyk Byznys, Dotyk Styl Royal a Dotyk Styl Bydlení.

O predchádzajúcom vlastníkovi vydavateľstva sa dlhšiu dobu špekuluje ako o novom šéfovi vydavateľstva Vltava-Labe-Press (VLP), ktoré Penta prevzala tento rok. Jeho prípadné angažovanie vo VLP Penta nekomentuje.

 Predaj VLP, vydavateľa regionálnych denníkov, schválil český Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže tento rok v septembri. Súčasťou akvizície bol 51-percentný podiel v spoločnosti Astrosat Médiá, ktoré vydáva časopisy Kvety, Vlasta, Story, TV magazín a National Geographic Česko, 35 percent v distribučnej firme PNS a 30 percent v AdActive, ďalej 70 percent v spoločnosti Česká distribučná.

Na Slovensku má Penta vlastný mediálny dom - News and Media Holding, pod ktorý zastrešila všetky tituly z bývalých vydavateľstiev Spoločnosti 7 Plus a Trend Holding aj spoločnosti Centrum.

Vydavateľ Motejlek na konferencii ďalej uviedol, že v spolupráci s vydavateľstvom Empresa Media Jaromíra Soukupa pripravuje ekonomický týždenník, ktorý by mohol začať vychádzať do konca roka.