Print this page

Karel Gott žiadal médiá o ľudskosť, zhovievavosť a slušnosť Foto: FB profil K. Gotta

Informácia o tom, že spevák Karel Gott na začiatku týždňa rušil svoje vystúpenia a bol v nemocnici sa sa 27. októbra bez ďalších podrobností objavila na jeho facebookovom profile.


Gottov facebookovy profil obsahoval zároveň žiadosť o rešpektovanie súkromia. "Pán Gott sa k svojmu zdravotnému stavu nechce verejne vyjadrovať. Verí, že to pochopíte, a obzvlášť žiada médiá o ľudskosť, zhovievavosť a slušnosť."

Sedemdesiatšesťročný Gott bol hospitalizovaný na pražskom Inštitúte klinickej a experimentálnej medicíny (IKEM).
Prednosta kardiocentra IKEM Jan Pirk v utorok pre televíziu Nova, že sa Gott lieči na jeho pracovisku. Ďalšie informácie odmietol poskytnúť s tým, že si to Gottova manželka nepraje.

V utorok jeho manželka na Facebookovom profile oznámila, že Gott postúpil na Inštitúte operáciu, neuviedla akú.

Server Blesk.cz informoval, že spevák podstúpil operáciu srdca. Agentúra ČTK však upozornila, že spevákova hovorkyňa Aneta Stolzová sa nechce k jeho zdravotnému stavu vyjadrovať a pripomenula, že Gottov profil na Facebooku obsahuje žiadosť o rešpektovanie súkromia.

Vo štvrtok, keď už mnohé médiá tvrdili, že bol operovaný na srdce, hovorkyňa oznámila, že spevák bol v IKEM operovaný kvôli náhlej príhode brušnej. „Gottov stav je stabilizovaný, zotavuje sa a rehabilituje," napísala ČTK.

Gott bol v IKEM prijatý v nedeľu popoludní. Jeho manželka Ivana na Facebooku uviedla, že mu bolo dlhšiu dobu nevoľno. Po vylúčení kardiálnych príčin musel spevák v utorok podstúpiť operáciu brucha. "Pán Gott žiada o rešpektovanie súkromia. Svojich priaznivcov a kolegov Karel Gott veľmi pozdravuje a ďakuje za všetky povzbudzujúce priania k skorému uzdraveniu," uviedla opäť Stolzová.

Gott mal problémy so srdcovou arytmiou, ale v lete. Jeho manželka na Facebooku uviedla, že nikdy nemal problémy so srdcovou chlopňou, ako tvrdila niektoré médiá. "Preto sa o jej operácii ani neuvažovalo. Liečil sa len s arytmiou a na ňu pravidelne berie lieky," napísala Gottová.

Milí příznivci, chtěla bych vás informovat o tom, že manželovi se po operaci daří dobře, zotavuje se a rehabilituje. Př...

Posted by Karel Gott on 29. október 2015