Print this page

Rok po atentáte vyjde špeciálne číslo časopisu Charlie Hebdo Reprofoto Fox News

Rok po atentáte na redakciu francúzskeho satirického časopisu Charlie Hebdo vyjde špeciálne číslo týždenníka s obrázkami zastrelených karikaturistov.

Šiesteho januára 2016 sa na stánkoch po celom Francúzsku i v zahraničí objaví takmer milión kusov časopisu, informovala agentúra AFP.

Pri útoku islamistov na redakciu Charlie Hebdo zahynulo 7. januára 2015 celkom 12 ľudí, ďalších päť obetí si vyžiadali následné útoky teroristov v Paríži a okolí.

Dvojité vydanie s 32 stranami namiesto obvyklých 16 sa bude predávať za bežnú cenu troch eur a bude obsahovať kresby redaktorov zabitých pri útokoch a známych pod prezývkami a menami Charbo, Honoré, Cabu, Wolinski a Tignous. Doplnia ich príspevky súčasných autorov časopisu. Na stránkach satirického týždenníka sa objaví aj posolstvo niekoľkých významných osobností.

O mimoriadne vydanie je podľa redakcie už teraz veľký záujem vo Francúzsku aj v zahraničí, napríklad z Nemecka vraj prišla objednávka na 50.000 kusov.

Každý týždeň sa časopisu Charlie Hebdo predá na stánkoch asi 100.000 exemplárov, z toho približne 10.000 v zahraničí. Ďalších asi 183.000 výtlačkov dostávajú do schránok predplatitelia.

Týždeň po atentátoch v redakcii zverejnil Charlie Hebdo vydanie "preživších" s karikatúrou proroka Mohameda a nápisom "Všetko je odpustené" na titulnej stránke. Toto číslo sa po celom svete predalo zhruba 7,5 milióna kusov. Pred atentátom vychádzal týždenník v náklade 30.000 kusov.