Print this page

Fico píše otvorený list šéfredaktorovi Aktuality.sk Foto: ÚV SR

Premiérovi sa nepáči komentár Daga Daniša.

 

 

Frekvencia otvorených listov, ktoré posiela Robert Fico šéfredaktorom, sa zvyšuje s pribúdajúcim termínom volieb. Nepáčia sa mu komentáre, v kritických novinároch vidí svojich politických oponentov.

V deň štrajku učiteľov si našiel premiér čas, aby zareagoval otvoreným listom šéfredaktorovi Aktuality.sk, v ktorom reaguje na komentár Daga Daniša. Premiér má výhrady ku komentáru Fico si za štrajk môže sám. „Za dnešný štrajk učiteľov si však Fico môže do veľkej miery sám. Mohol to mať celé už dávno za sebou. Keby pred troma rokmi nešpekuloval," píše Daniš a vypočitáva sľuby na zvýšenie platov.

Premiér reaguje na vetu Daniša, že „platy im síce mierne rástli (raz o päť percent, potom o štyri) Z pôvodných požiadaviek sa však nesplnilo vôbec nič."

Toto tvrdenie Fico označil za čisté klamstvo. "Takže, v uvedených rokoch vláda zvyšovala platy učiteľom štyrikrát a v súhrne toto zvýšenie platov predstavuje 22 percent," píše Fico.

Redakcia Aktuality.sk údaj v zátvorke (raz o päť percent, potom o štyri) zmenila na (podľa ministra celkom o 22 percent).

Prečítajte si aj: Slovom roka sú utečenci. Pozrite si rebríček

Premiérovi to nestačí. Požadoval, aby Aktuality.sk zverejnili jeho protest.

Vydavateľstvo Ringier Axel Springer Slovakia nám prisľúbilo reakciu.

Otvorený list písal premiér do Aktuality.sk len nedávno, keď ho nahnevali články aj diskusia novinárov Daniša a Vagoviča na Facebooku. Šéfredaktor Aktuality.sk vtedy reagoval tiež otvoreným listom.

V minulosti písal Fico otvorené listy pravidelne napríklad šéfredaktorovi SME či Denníka N, ale aj do Hospodárskych novín, kde reagoval tiež na komentár Daga Daniša.