Print this page

Dve mediálne firmy ohlásili vznik najväčšej multimediálnej spoločnosti Foto: RAS SK

Akcionári spoločností Ringier Axel Springer Slovakia a Azet.sk dnes oznámili, že sa sa rozhodli spojiť tieto spoločnosti do jednej firmy.

 


„Vytvoria tak najväčšiu multimediálnu spoločnosť, ktorá svojím portfóliom printových produktov zasiahne až 47 % čitateľov všetkých slovenských denníkov a časopisov a svojím online portfóliom viac ako 83 % slovenskej internetovej populácie," tvrdia v tlačovej správe.

 Spoločnosť Ringier Axel Springer Slovakia vydáva najčítanejší denník Nový Čas. Vo svojom portfóliu má aj týždenníky Nový Čas Nedeľa, Nový Čas pre ženy a Život a mesačníky Nový Čas Krížovky, Nový Čas Bývanie, Eva, Madam Eva, Geo, Auto Bild, ako aj knižné publikácie určené pre rôzne čitateľské segmenty (napr. úspešnú edíciu Recepty zo života).

Spoločnosti boli prepojené už dlhšie.

V roku 2010 Ringier Axel Springer odkúpil 70% podiel v Azete od zakladateľa Milana Dubca a jeho spoločníkov.

Foto: RAS SKV roku 2015 bol Milan Dubec popri svojej funkcii výkonného riaditeľa Azet.sk vymenovaný do pozície generálneho riaditeľa spoločnosti Ringier Axel Springer Slovakia. Zároveň v priebehu roka v riadení oboch firiem došlo k viacerým synergiám na úrovni manažmentu.

Milan Dubec bude aj naďalej generálnym riaditeľom zlúčenej spoločnosti, k zlúčeniu dôjde 1. júna. „Náš jasný cieľ je byť naďalej jednoznačným lídrom v oblasti digitálnych médií a služieb na Slovensku. Našimi konkurenčnými výhodami sú hlavne silné žurnalistické DNA, nezávislosť na oligarchoch, online odbornosť, inovatívny prístup a najmä naši talentovaní zamestnanci. Ešte viac ako inokedy budeme prestížnym zamestnávateľom, ktorý ponúka široké portfólio pracovných príležitostí v online technológiách, ako aj v oblasti žurnalistiky s cieľom naďalej našim čitateľom poskytovať kvalitnú a najmä nezávislú žurnalistiku, ako aj prvotriedny klientský reklamný servis," povedal Dubec.

Spoločnosti budú mať po zlúčení takmer 800 zamestnancov a spolupracovníkov.

Všetky aktíva spoločnosti ako sú napríklad portál Azet.sk, spravodajské Aktuality.sk, Pokec.sk, Bistro.sk ako aj ostatné služby prevádzkované spoločnosťou Azet.sk, a.s. budú prevádzkované po zlúčení pod hlavičkou spoločnosti Ringier Axel Springer Slovakia.

Sídlo vydavateľstva bude naďalej v Bratislave, zatiaľ čo kompetencie v oblasti IT a webdevelopmentu zostávajú v Žiline, kde sa plánuje ďalší významný rozvoj IT kapacít.

Celé online portfólio rovnako ako portál Azet.sk bude aj naďalej prevádzkované pod svojou značkou Azet.sk.

Akcionárska štruktúra po zjednotení zostáva zachovaná. Majoritný podiel vlastní spoločnosť Ringier Axel Springer Media AG, pričom minoritným akcionárom ostane Milan Dubec.