Print this page

Korzár má nového šéfredaktora Foto: Korzár

Najväčší regionálny denník Korzár, ktorý patrí pod vydavateľstvo Petit Press, po dlhých rokoch zmenil šéfredaktora.


Petra Bercíka, ktorý stál na čele denníka od jeho začiatkov, vystriedal 1. apríla doterajší redaktor Korzára Jaroslav Vrábeľ.

„Som rád, že môj predchodca Peter Bercik, ktorý stál na čele tohto denníka s výnimočným príbehom celých 18 rokov, ostáva v redakcii ako editor a vedúci vydania," napísal Vrábeľ v komentári.

„Bol by som rád a vynasnažím sa, aby táto zmena v redakcii bola dobrá a aby ste sa pri čítaní Korzára aj naďalej i usmievali a zabávali. Môžem vám tiež sľúbiť, že sa budete aj zlostiť i nadávať – pri článkoch o problémoch a kauzách. Tie pri každej vláde, primátorovi či starostovi boli, sú, aj budú," napísal nový šéfredaktor, ktorý avizuje novinky v printe i na webe.

Jaroslav Vrábeľ (1979) sa narodil a žije v Košiciach, na Univerzite P. J. Šafárika vyštudoval verejnú správu. V roku 1997 začínal v študentskej prílohe denníka Korzo, v roku 1998 prešiel do denníka Korzár. Do roku 2001 bol športovým redaktorom, v rokoch 2002 - 2008 sa venoval spravodajstvu najmä o samospráve. Pracoval aj na komunikačnom referáte Magistrátu mesta Košice (1. 2. 2009 – 31. 5. 2010). Od roku 2010 sa do redakcie Korzára vrátil ako redaktor spravodajstva.

Korzár je najväčším slovenským regionálnym denníkom. Vychádza v dvoch mutáciách (Korzár - denník Košického kraja, Korzár - denník Prešovského kraja), čím pokrýva celý región východného Slovenska