Print this page

JOJ Media House nakúpila v Chorvátsku denníky Foto: JOJ

Spoločnosť JOJ Media House, ktorej administrátorom akcií je J&T Banka, rozširuje svoje pôsobenie aj do chorvátskych médií.

 

 

JOJ Media House, ktorá kontroluje televízie okolo JOJ, podpísala zmluvu, na základe ktorej sa stane majoritným vlastníkom troch chorvátskych regionálnych denníkov. Dohodla sa na prevzatí 80.23 % podielu v denníku Novi list, 59 % podielu v denníku Glas Istre a 100 % podielu v denníku Zadarski list.

„Našou stratégiou je investovanie v spoločnostiach pôsobiacich v sektore médií a som veľmi spokojný, že svoje podnikateľské aktivity môžeme rozšíriť aj na chorvátsky trh. Verím, že náš kapitál prispeje k zvýšeniu kvality týchto mediálnych domov v Chorvátsku, ktoré tak budú môcť byť aj naďalej lídrami vo svojich regiónoch. Rešpektujeme existujúcu redakčnú politiku týchto médií a našim cieľom je poskytnúť im podmienky pre ich ďalší rozvoj," povedal Richard Flimel, predseda predstavenstva JOJ Media House.

Odporúčame aj: Blog Miroslavy Kernovej: Ako to je s J&T, televíziami a rádiami?

JOJ Media House podniká okrem Slovenska aj v Rakúsku a v Českej republike.
Na Slovensku podniká v oblasti televíznej reklamy a výroby televíznych relácií, na trhu vonkajšej reklamy prostredníctvom spoločnosti Akzent BigBoard.
Cez spoločnosť Harad poskytuje služby vysielateľom rádií.

V Českej republike kontroluje podiel v spoločnosti BigBoard Praha a v Rakúsku v outdoorovej spoločnosti Epimedia.