Print this page

Vydavateľstvo Penty má reklamu s gorilou, kolou aj bytom Reprofoto: TA3

Vydavateľstvo Penty sa vo vlastnej kampani zabáva na téme Gorila. No niektorých novinárov, ktorí o údajnom spise SIS písali, Penta žaluje.

 

 

Spot o gorile v článku Aktuuálne.sk Vydavateľstvo News and Media Holding, ktoré kontroluje finančná skupina Penta, má niekoľko dní v médiách kampaň s názvom Papalášske rozprávky, ktorým propaguje spravodajský web Aktuálne.sk.
Kreslená kampaň má viacero podôb. „Cez vymyslené rozprávkové príbehy ako napríklad O ideálnej mocivláde či O šikovnej tete Anke chceme spravodajský web Aktuálne.sk poziciovať ako nástroj verejnej kontroly. Poctivý, kritický a odvážny," vysvetlil kampaň senior brand manager portálu Marian Ivan.

Jeden takýto spot má "rozprávkový vymyslený príbeh" o gorile:

„V krajine, kde aj steny majú uši a okná oči, žila v jednom byte veľká gorila, ktorá bola taká osamelá, že sa začala rozprávať sama so sebou. Susedom sa nedalo i rozhodli sa oni, že vyšetri, čo je vo veci. Vtrhli oni do bytu, no po údajnej hovoriacej gorile ani vidu, ani slychu. Odvtedy všetci, vrátane našich drábov po gorile pátrajú, aby vyšetriť ju mohli, no po gorile sa zľahla zem."

V spote je nakreslená gorila, nechýba nahrávacie zariadenie a kola.

Reklama ide v televízii, rádiách a v niektorých médiách vydavateľstva. Zaujímavosťou je, že spot, ktorý urobil z kauzy Gorila rozprávku, bol dnes pri niektorých spravodajských článkoch aktuálne.sk, ktoré píšu o kauze Gorila.

Odporúčame aj: HNky: Rozsudok v prospech Penty je nebezpečný

V decembri v roku 2011 bol na internete zverejnený údajný spis SIS Gorila. Ide vraj o materiál, ktorý má zachytávať stretnutia spolumajiteľa investičnej skupiny Penta Jaroslava Haščáka v byte na bratislavskej Vazovovej ulici. Opisovať mal rozsiahlu korupciu pri privatizácii v rokoch 2005 a 2006 počas vlády Mikuláša Dzurindu. Kauza spojená s týmto textom ovplyvnila výrazne politické aj spoločenské dianie posledných rokov. Haščák označil materiál za fikciu. „Sú pravdivé osoby, sú pravdivé transakcie, sú pravdivé niektoré súvislosti. Kontext je nepravdivý. Nekorumpovali sme žiadneho politika a ani inú verejne činnú osobu. Ja ani nikto z Penty. Nemali sme dôvod ich korumpovať," odpovedal Haščák na otázku denníka SME, či je Gorila pravdivá.