Print this page

Spoločnosť Křetinského a Tkáča smie prevziať časť Mladej fronty Ilustr.foto: ČT

Spoločnosť CN Invest z mediálnej skupiny Czech Media Invest ovládanej Danielom Křetínským a Patrikom Tkáčom smie prevziať časť titulov Mladej fronty podnikateľa Františka Savova.

 

 

Český Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže povolil spojenie CN Invest a firmy Serafico Investment. Rozhodnutie je právoplatné, oznámil úrad v tlačovej správe.

Úrad dospel k záveru, že posudzované spojenie nevzbudzuje vážne obavy z podstatného narušenia hospodárskej súťaže na relevantných trhoch, uviedol predseda úradu Petr Rafaj.

Vydavateľstvo Mladá fronta od roku 2007 vydáva ekonomický denník E15 (náklad 53.485), v roku 2012 začala vydávať ekonomický týždenník Euro a od roku 2013 spravodajský týždenník v anglickom jazyku E15 weekly. Ďalej vydáva časopisy pre deti (Sluníčko, Mateřídouška), lifestylové magazíny (napríklad Lidé a Země, For Men, Maminka, Dieta) i odborné tituly (Strategie, Real-immo, Právo&Byznys atď.). Dalej prevádzkuje divízie zamerané na online médiá, časopiseckú a knižnú produkcii.

Křetínský ovláda na mediálnom trhu skupinu Czech News Center, a.s., která vydáva denníky Blesk (náklad 242.001), Aha! (57.075) a Sport (36.126 kusov). Ďalej vydáva týždenník Reflex a motoristické tituly Svět motorů a Auto TIP. Spoločnosť je súčasťou koncernu Czech Media Invest. Křetínský s Tkáčom kúpili vydavateľstvo koncom roku 2013 od nemecko-švajčiarskej spoločnosti Ringier Axel Springer AG.