Print this page

Princ William je na titulke časopisu pre homosexuálov Foto: Attitude

Princ William sa stal prvým členom britskej kráľovskej rodiny, ktorý sa nechal vyfotografovať na prvú stranu časopisu pre homosexuálov.

 

 

Pri tejto príležitosti prijal nedávno v Kensingtonskom paláci členov londýnskej homosexuálne obce, uviedol server BBC. William sa objavil na titulnej strane časopisu Attitude.

"Buďte hrdí na to, akí ste, a nehanbite sa," povedal na adresu homosexuálov William v čísle mesačníka, ktorý sa objaví na stánkoch v polovici budúceho týždňa. "Hovorím to všetkým mladým čitateľom, ktorí trpia tlakom z okolia kvôli svojej sexuálnej orientácii. Nedovoľte to, hovorte s nejakým dôveryhodným dospelým, priateľom, profesorom a nechajte si pomôcť," zdôraznil.

Šéfredaktor časopisu Attitude Matthew Todd ocenil, že sa prvýkrát niekto z kráľovskej rodiny na prvej strane homosexuálneho časopisu objavil a že "budúci britský kráľ" zdieľa názor, že útoky na homosexuálov musia prestať. Vyzval verejnosť a zvlášť rodičov, aby sa dôrazne zasadzovali za ochranu mladých gayov a lesbičiek.