Print this page

Chytili podpaľača, ktorý novinárovi podpálil auto Foto: KR HaZZ

Polícia vypátrala muža podozrivého z podpálenia auta, ktoré patrilo novinárovi.

V piatok v Seredi na Trnavskej ulici niekto úmyselne zápalnou fľašou podpálil auto patriace novinárovi Milošovi Majkovi z portálu SeredOnline.sk
Majko prevádzkuje regionálny web SeredOnline.sk, ktorý poukazuje na prešľapy samosprávy v regióne.

V piatok podpálil neznámy páchateľ v Seredi pred rodinným domom auto Mitsubishi ASX. Požiarom bola majiteľovi spôsobená škoda asi 17 tisíc Eur. Vzápätí po čine polícia zadržala dve podozrivé osoby. Jedného muža po vypočutí polícia prepustila a druhý zostal umiestnený v cele policajného zaistenia. Následne poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ v Seredi obvinil 24 ročného mladíka z Malej Mače z prečinu poškodzovania cudzej veci. Podozrivý je z toho, že krátko po 14. 00 h podišiel k autu, polial ho benzínom a zapálil. V prípade uznania viny mu hrozí odňatie slobody na šesť mesiacov až tri roky, informuje KR PZ v Trnave.

Podrobnosti: Novinárovi podpálili auto

Polícia reagovala veľmi profesionálne, keď zadržala podozrivého, povedal pre Omédiách.com Majko. „Dotyčný Tomáš A. sa vo výpovedi priznal, že bol objednaný na podpálenie môjho auta a prijal za to 200 eur. Priznal sa. Mňa však zaujíma ten, kto platil," povedal Majko.

Novinár je sklamaný, že polícia začala trestné stíhanie len vo veci poškodenia veci. „je tu jasné, že je tu aj objednávateľ. Moja rodina je v ohrození," povedal Majko, ktorý dnes podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za spáchanie trestného činu hrubého nátlaku.

„Venujem sa kritike samosprávy, na webe publikujeme informácie o nevýhodných zmluvach. Sme v nemilosti niektorých ľudí. Stúpili sme niekomu vplyvnému na otlak," myslí si Majko, ktorý je okrem webu seredonline.sk aj spoluzakladateľom Infoslobody (Asociácie nezávislých internetových médií) a portálu Transparentná samospráva.