Print this page

Majiteľ Pravdy kúpil ďalšie noviny Foto: archív R.Š.

Blížia sa komunálne a župné voľby a regionálne noviny majú pri informovaní o dianí v meste aj o kandidátoch veľkú úlohu.

 

 

Najväčšie regionálne noviny na Slovensku - Bratislavské noviny v týchto dňoch zmenili majiteľa. Jednému kandidátovi pred časom pomohli - zo šéfredaktora a majiteľa novín sa stal starosta.


Noviny vydáva spoločnosť NIVEL PLUS, ktorú donedávna vlastnil bývalý šéfredaktor novín a dnes starosta bratislavského Starého Mesta Radoslav Števčík. Ako konateľka vydavateľstva je na stránke označená manželka starostu Anna Vargová, niekdajšia rozhlasová a televízna moderátorka.
Novým konateľom a jediným vlastníkom vydavateľstva sa stal v týchto dňoch Karol Biermann, ktorý je zároveň aj predsedom Dozornej rady spoločnosti Perex, ktorá vydáva denník Pravda, a vydavateľstvo Perex vlastní Biermann cez spoločnosť Florena so sídlom v Prahe.

„Chcem zachovať bohatú tradíciu Bratislavských novín a aj naďalej prinášať Bratislavčanom aktuálne informácie o našom hlavnom meste," povedal Biermann pre Pravdu.

Bratislavské noviny vznikli v septembri 1998, vychádzali ako týždenník alebo dvojtýždenník. V súčasnosti sú najčítanejšie noviny v hlavnom meste, vychádzajú v tlačenom náklade 208 000 kusov. Bezplatne sú roznášané do poštových schránok bratislavských domácností.

Odporúčame aj: Šéfredaktor spojil inzerciu pre noviny so svojou kandidatúrou

Radoslav Števčík v roku 2014 využil noviny vo svojej kampani, keď kandidoval na starostu Starého Mesta. Svoje meno spojil s inzerciou na propagáciu novín. Bilbordy s promom, že noviny sú zadarmo, boli načasované na obdobie, keď šéfredaktor zbieral podpisy pod petíciu za svoju kandidatúru.

Foto: FB Radoslav Števčík

Noviny využíval pre vlastnú politickú dráhu aj cez články - v predvolebnom čase mal v novinách komentáre o komunálnej politike, kde kritizoval politiku vtedajšej starostky.