Print this page

Vyšli nové noviny Naše Slovensko Foto: Naše Slovensko

"Naše Slovensko" nepatrí len strane Mariána Kotlebu.

 


Netradične prerozprávaný príbeh o Jozefovi a Márii a narodení Ježiška je na titulke nových novín Naše Slovensko, ktoré sa v týchto dňoch dostávajú do schránok na viacerých miestach Slovenska. Ich názov je Naše Slovensko s podtitulom Občasník o krajine, ktorú milujeme. Naše Slovensko má v názve aj strana Mariána Kotlebu. So stranou Kotlebu majú spoločné to, že ich autori sa rozhodli ich distribuovať hlavne do obcí, kde mala strana ĽSNS viac ako 10% hlasov.

 

Za novinami je Peter Hajdin a Adam Znášik z agentúry Komplot Advertising a pri príprave prvého vydania vypomáhali ľudia z reklamy, marketingu, mimovládiek či médií: Pavlína Morháčová, Erik Lehrer, Peter Simonik, Ján Orlovský, Igor Polakovič, Martin Slosiarik, Tomáš Szalay, Samuel Marec, Egon Gál, Miroslav Kocúr a ďalší.

"Celý náklad sme rozoslali do obcí, kde Ľudová strana Naše Slovensko Mariána Kotlebu získala viac ako 10% hlasov," napísal Hajdin.

Noviny majú len osem strán a okrem Vianoc sa venujú aj vnímaniu slova vlasť a vlastenectvo. Prinášajú napríklad Vianočný rozhovor s kňazom zo Starej Ľubovne, Vianočné posolstvo, zamyslenie nad Vianocami v dobách vedeckého ateizmu, či vtipnú reportáž o tom, ako vyzerá vianočný športový deň.

„Od začiatku sme vedeli, že nechceme robiť jednorazový výstrel do tmy. Celé naše spoločné úsilie má zmysel jedine vtedy, keď budeme v tejto práci pokračovať a naše Naše Slovensko bude prichádzať do schránok viackrát do roka, najmenej do budúcich parlamentných volieb," píše Hajdin.

Noviny sa rozdávajú zadarmo a vyšli v náklade 200.000 kusov, zverejnené sú aj na webe. Financované sú z finančných darov. „Podľa sociológa takýmto spôsobom máme možnosť osloviť 20% voličov ĽSNS - to podľa nás rozhodne stojí za to," dodal Hajdin.