Titulky niektorých novín kúpila Poštová banka

Titulky niektorých novín kúpila Poštová banka Foto: Samuel Boskovič

Poštová banka má nové logo, nové plány a predstavila novú komunikáciu. Pri tejto príležitosti titulky niektorých novín vyšli takmer biele – len s novým logom banky.

 


Celú titulnú stranu si banka rezervovala v denníku Pravda, Novom Čase a časť priestoru aj v ďalších printových médiách. Napríklad v Plus Jeden Deň je priestor na nové logo banky na tretine titulky. V denníku SME pri názve.

 

Foto: Samuel Boskovič

Logo v modrej a žltej farbe s poštárskou trubkou je už minulosťou. Nové logo tvorí koliesko v prelínajúcich sa odtieňoch žltej a oranžovej. Nový slogan je: Poštová banka - užitočná pre všetkých.

„Cieľom Poštovej banky je byť užitočnou pre všetkých svojich klientov. A to zobrazuje aj jej nové logo. Banka je stredobodom kruhu, v ktorom má rovnako blízko ku každému klientovi," povedal generálny riaditeľ Poštovej banky Andrej Zaťko.

Na výbere oranžovej farby loga sa podieľali viacerí zamestnanci banky. Mohli si zvoliť z niekoľkých návrhov farebnosti, pričom oranžový variant jasne vyhral. „Na konzervatívnom modro-zelenom bankovom trhu bude oranžová príjemným závanom nového a moderného vizuálu. Ten presne vystihuje to, aká bude nová Poštová banka – svieža, moderná, ale stále slovenská," dodáva Zaťko.

Staré logo

Nová identita banky je len jednou z častí nového konceptu novej komunikácie. V reklamných spotoch, na billboardoch, letákoch sa ľuďom budú prihovárať neherci.

Nový reklamný spot natáčal štrnásťčlenný štáb deväť dní po celom Slovensku. Vystupovalo v ňom deväťdesiat náhodne oslovených ľudí. Autorom konceptu je režisér Kal Karman, ktorý robil predtým reklamy pre známe značky ako je napríklad Gucci, Armani či Nivea.

 Foto: Poštová banka

Banka má v súčasnosti takmer 1 600 kontaktných miest, ktoré všetky postupne prejdú rebrandingom. Exteriér a interiér existujúcich 45 bankových pobočiek sa zmení v januári. Päť nových pobočiek otvorí banka tento rok v kompletnom redizajne. Postupne prejdú rebrandingom aj akvizičné pracoviská na poštách a bankomaty, rovnako ako aj dcérske spoločnosti Poštovej banky.

Súčasťou loga na poštách zostane modrá trúbka, ktorá sa už na pobočkách a v marketingových materiáloch objavovať nebude.