Vydavateľstvo Ringier Axel Springer nakupovalo

Vydavateľstvo Ringier Axel Springer nakupovalo Foto: RAS

Spoločnosť Ringier Axel Springer Media AG v týchto dňoch rozšírila svoje portfólio na Slovensku aj v zahraničí.

Vydavateľstvo Ringier Axel Springer Slovakia kúpil tento týždeň svojho kunkurenta Dajmejedlo.sk Do portfólia vydavateľstva už patrí konkurenčný portál na online objednávanie jedla portál Bistro.sk. "Doterajším zákazníkom Dajmejedlo.sk budú služby poskytované v pôvodnom režime ešte nasledujúce 2 mesiace. Postupne budú spojené s Bistro.sk," píše vydavateľstvo v tlačovej správe.

Spoločnosti sa dohodli, že cenu transakcie nezverejnia.

Aj švajčiarskonemecký vydavateľský dom Ringier Axel Springer Media AG, pod ktorý patrí slovenské vydavateľstvo Ringier Axel Springer Slovakia, nakupoval. V súčasnosti rozširuje svoje portfólio inzertných portálov v Estónsku, Lotyšsku a Litve. "29. marca 2017 získala spoločnosť Ringier Axel Springer Media AG 100 % podiel vo firme CV Keskus OÜ, ktorá je vlastníkom najvýznamnejších inzertných pracovných portálov cvkeskus.ee v Estónsku, cvmarket.lv v Lotyšsku a cvmarket.lt v Litve," informuje RAS v tlačovej správe.

"S rozšírením nášho podnikania v oblasti pracovných inzertných portálov do Pobaltia sme strategicky vstúpili do regiónu s vysokým rastom. Pobaltské krajiny patria medzi najviac digitalizované ekonomiky v EÚ," povedal Mark Dekan, CEO Axel Springer Media AG.

Do portfólia spoločnosti Ringier Axel Springer Slovakia spadajú značky ako Nový Čas, jeho online verzia Čas.sk a ďalšie produkty ako Azet.sk a Aktuality.sk.