Petit Press pokračuje s novými stanovami

Petit Press pokračuje s novými stanovami Foto: SME

V apríli sa konalo valné zhromaždenie vydavateľstva denníka SME - spoločnosti Petit Press.

 

 

Valné zhromaždenie schválilo účtovnú uzávierku Petit Pressu a nové stanovy spoločnosti, píše spoločnosť v tlačovej správe.

Na základe nových stanov valné zhromaždenie zvolilo predstavenstvo na ďalšie trojročné obdobie v nezmenenom zložení:

Alexej Fulmek, predseda predstavenstva a CEO
Edita Slezáková, členka predstavenstva zodpovedná za tlačiareň a maďarské tituly Új Szó a Vasárnap
Ľubica Tomková, členka predstavenstva zodpovedná za Korzár a tlačiareň v Košiciach
Peter Mačinga, člen predstavenstva zodpovedný za digitálny rozvoj a obchod
Milan Mokráň, člen predstavenstva zodpovedný za týždenníky MY a bezplatné schránkové noviny Echo

Podľa nových stanov predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa volí majoritný akcionár Prvá slovenská investičná skupina a ostatných členov predstavenstva navrhuje predseda predstavenstva a schvaľujú ich obaja akcionári, pričom minoritný akcionár spoločnosť NAMAV má právo veta na ktoréhokoľvek člena predstavenstva okrem predsedu predstavenstva. Spoločnosť NAMAV je prostredník, cez ktorého kúpila Penta finančný podiel v Petit Presse. 

Na valnom zhromaždení bola tiež schválená účtovná uzávierka spoločnosti. Vydavateľstvo Petit Press dosiahlo v roku 2016 konsolidovaný zisk vo výške 668 491 eur. Tržby Petit Pressu vzrástli medziročne o 2 % na 26,2 mil. eur a EBIDTA dosiahla takmer 2 mil. eur.

Najúspešnejším titulom bol denník SME so ziskom 400 000 eur, najpredávanejším titulom vydavateľstva je celoslovenská sieť týždenníkov MY (priemerný predaj v roku 2016 bol 87 767 výtlačkov).

„Tržby z digitálneho predplatného narástli o 27 % . Počet digitálnych predplatiteľov dosiahol ku koncu decembra 18 411 a spolu s 15 400 predplatiteľmi printu mal denník SME v roku 2016 vyše 33 000 predplatiteľov. Akcionári si nevyplatili zisk a už druhý rok za sebou ho nechali nerozdelený v spoločnosti," píše spoločnosť v tlačovej správe.
Do vydavateľskej skupiny Petit Press patria denníky SME, Új Szó a Korzár, regionálne týždenníky MY, týždenník Vasárnap, magazíny Tv svet, Profit, Lišiak, Doma v záhrade, Magazín zdravia a O knihách, dvojtýždenník The Slovak Spectator a sieť bezplatných novín ECHO. Prevádzkuje sieť webových stránok združených pod doménami sme.sk a ujszo.com