Trump po desiatich dňoch odvolal nového šéfa komunikácie Scaramucciho

Trump po desiatich dňoch odvolal nového šéfa komunikácie Scaramucciho Reprofoto CBS News

Americký prezident Donald Trump sa rozhodol odvolať šéfa komunikácie Bieleho domu Anthonyho Scaramucciho, ktorý bol pritom do funkcie vymenovaný len pred desiatimi dňami.


Informáciu denníka The New York Times (NYT) dnes potvrdil Biely dom s tým, že sám Scaramucci dospel k názoru, že by mal odísť.

Médiá The New York Times a Politico napísali, že Trump bývalého finančníka prepustil na nátlak nového personálneho šéfa Bieleho domu Johna Kellyho, ktorého dnes prezident oficiálne uviedol do funkcie.

"Pán Scaramucci cítil, že je najlepšie nechať personálnemu šéfovi Johnovi Kellymu voľný priestor a umožniť mu vybudovať svoj vlastný tím," uviedol dnes Biely dom vo vyhlásení.

Scaramucci sa minulý týždeň dopustil ostrých verbálnych výpadov proti svojim kolegom, vrátane predchádzajúceho personálneho šéfa Bieleho domu Reinceho Priebuseho a hlavného Trumpovho stratéga Steva Bannona.

Scaramucciho, ktorý je bývalým finančníkom z Wall Street, menoval prezident do svojho tímu predminulý týždeň. Krátko nato nový šéf komunikácie prekvapivo obvinil Priebusa z únikov informácií a vyzval Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI), aby sa zaoberal jeho konaním.

Najnovšia zmena je len ďalšia z mnohých, ktoré sa v poslednej dobe udiali na kľúčových postoch v okolí prezidenta a v jeho administratíve. Pozorovatelia pomery v Bielom dome označujú za chaos, čo Trump pri uvedení Kellyho do funkcie odmietol a povedal, že všetko beží "veľmi dobre".

Podľa NYT nie je jasné, či Scaramucci zostane zamestnaný v Bielom dome na inej pozícii, alebo či odíde úplne.